Minder zwerfafval zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Inwoners uit de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk kunnen gratis materialen verkrijgen om zwerfafval op te ruimen. Met deze materialen kun je zelf, met de buren of met de vereniging jouw buurt schoonhouden.

Zwerfafvalpakket

Het zwerfafvalpakket is van alle gemakken voorzien. In één zwerfafvalpakket zit een grijper, reflecterend vestje, handschoenen en een rol vuilniszakken. Voor kinderen hebben wij een kleinere maat grijper, reflecterend vestje en handschoenen. Vermeld duidelijk in het formulier voor hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen zwerfafvalpakketten worden aangevraagd. Geef ook de straat of straten door waar je zwerfafval op gaat ruimen. Dan kunnen wij zien waar de buurt steeds schoner wordt.

Zwerfafvalkist

De zwerfafvalkist is speciaal voor scholen beschikbaar. In de zwerfafvalkist zitten alle materialen bij elkaar tot een maximum van dertig kinderen. Het is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam om met kinderen buiten zwerfafval op te ruimen. Je kunt bijvoorbeeld elke maand met een klas een zwerfafvalronde door de wijk lopen. De kist blijft bij jou op school zolang je met regelmaat een rondje zwerfafval prikt. Scholen van basis- en voortgezet onderwijs kunnen de zwerfafvalkist aanvragen. Maar ook voor kinderdagverblijven is de zwerfafvalkist zeer geschikt.

Zwerfafvalaanhanger

Ga je met meer dan dertig mensen aan de slag? Bijvoorbeeld met de sportvereniging, kerk of school? Vraag dan de gratis zwerfafvalaanhanger aan. De aanhanger is voorzien van alle materialen voor een geslaagde opruimactie. Tot en met een groep van vijftig personen. De materialen die in de pakketten of kisten worden geleverd zitten ook in de aanhanger. Maar ook bezems zijn aanwezig. De aanhanger mag gereden worden door een persoon met een B-rijbewijs. De aanhanger is voor één dag of een aantal dagen gratis te leen. 

Zwerfafvalstickers

De initiatiefnemers die in de drie gemeenten zwerfafval opruimen krijgen bij een zwerfafvalpakketstickers. Je plakt op iedere afvalzak een sticker en meldt de volle zak(ken) met zwerfafval aan.

Wat kan ik doen?

Wil je zwerfafvalmateriaal bestellen? Klik op de button hieronder.  

Bestelformulier Zwerfafvalmateriaal(externe link)

Wil je een volle zwerfafvalzak aanmelden? Via onderstaande button ga je naar de juiste pagina. 

Aanmelden volle zak zwerfafval

Opruimers bij jou in de buurt

Bekijk hier of er opruimers bij jou in de buurt zijn. Wellicht kunnen jullie de handen ineen slaan?

Opruimers in de buurt