Huurders in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk komen nu ook in aanmerking voor een WoonWijzerBox en EnergieBox. Huiseigenaren hadden die mogelijkheid al. De boxen worden betaald uit de subsidieregeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW), bedoeld om huurders te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen in huis.

Eerste boxen uitgereikt

De eerste WoonWijzerBoxen zijn onlangs uitgereikt aan huurders door de gemeenten, zoals in onderstaande collage te zien is.

Boven: In Barendrecht overhandigen Tanja de Jonge (wethouder duurzaamheid) en Peter Manders(directeur Patrimonium) de eerste Energiebox aan een huurder.

Linksonder: Huurders in Ridderkerk, de heer en mevrouw Van Dongen, ontvangen de Energiebox van Marten Japenga (wethouder duurzaamheid) en Alfred van den Bosch (directeur-bestuurder WBV Wooncompas).

Rechtsonder: In Albrandswaard ontvangt Koos Meijer (klankbordgroep huurders) de Energiebox van Marco Goedknegt (wethouder duurzaamheid) en Jacques Reniers(directeur-bestuurder WBV Portugaal).

WoonWijzerBox

De WoonWijzerBox heeft een waarde van 95 euro. Als huurder zijnde betaal je nu slechts 5 euro! Je kunt de box zelf samenstellen. Daarnaast kun je gratis advies krijgen van een energiecoach, die met je meedenkt over het verduurzamen van je huis. 

Energiebox

Naast de WoonWijzerBox is er ook de Energiebox. Dit is een standaard box in twee varianten. Deze box heeft een waarde van 45 euro die voor rekening van de gemeente komt. Je betaalt dus niets voor deze box.

  • Variant 1: Een box met daarin onder andere radiatorfolie, buisisolatie en een tijdschakelklok.
  • Variant 2. Een box met daarin onder andere een waterbesparende douchekop, een douchetimer en een stekkerdoos met schakelaar.

Nieuwsoverzicht