Woon en/of werk je in Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk en heb je een duurzaam idee of al een project of activiteit uitgevoerd in een van deze gemeenten? Geef je op voor de Duurzaamheidsprijs. Je mag ook een een ander hiervoor opgeven. De inschrijving is verlengd tot en met zondag 17 oktober 2021. 

Het doel van de Duurzaamheidsprijs is om bekendheid te geven aan lokale initiatieven van inwoners en organisaties die bijdragen aan een duurzame samenleving. De Duurzaamheidskring Ridderkerk, het Duurzaamheidsnetwerk Barendrecht en Energie Collectief Albrandswaard beoordelen de inzendingen.

Aanmelden Voorwaarden en meer informatie

Uitreiking op 27 oktober

De Duurzaamheidsprijs is onderdeel van de Duurzaamheidsweek die in de regio wordt gehouden van 23 tot en met 30 oktober 2021. Op woensdag 27 oktober is de prijsuitreiking tijdens de opnames van een speciale editie van BAR-talk in Theater het Kruispunt, Middenbaan 111 in Barendrecht. Het bijwonen van de opnames is gratis, zodra je je hebt aangemeld via Theater het Kruispunt 

BAR-talk

BAR-talk is een initiatief van Het Kruispunt (Theater het Kruispunt en de Bibliotheek Aanzet) en voorziet in een groeiende behoefte om letterlijk en figuurlijk een podium te bieden aan lokale onderwerpen, initiatieven en artiesten. Met bekende en minder bekende gasten, spraakmakende onderwerpen, interessante interviews, sport, een proeverij, politiek en muziek richt de talkshow zich op een breed geïnteresseerde lokale doelgroep.

Tijdens de komende editie van BAR-talk staat het onderwerp duurzaamheid centraal. Diverse politici, ondernemers en inwoners uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk komen aan het woord. Zij delen hun ervaringen, tips en inspirerende voorbeelden op het gebied van verduurzaming. Ook is er dus ruime aandacht voor de genomineerden van de duurzaamheidsprijzen in de drie gemeentes. 

Nieuwsoverzicht