De energieprijzen zijn erg hoog en dat blijft voorlopig. De wens om niet langer afhankelijk te zijn van Russisch gas is groter dan ooit. 

We stappen in de wijk Bolnes over naar duurzamere opties voor verwarming van het huis, koken en douchen. Bolnes wordt als eerste Ridderkerkse wijk aardgasvrij. Maar dat zal nog wel een paar jaar duren, voordat dat helemaal klaar is. Wat kun je als inwoner in de tussentijd doen? Isoleren is een gunstige maatregel. Maar ook zonnepanelen en/of een (hybride) warmtepomp zijn verstandige maatregelen om door te voeren. De gemeente Ridderkerk en de WoonWijzerWinkel helpen de inwoners maar al te graag. Daarom organiseren ze samen een wijkactie in Bolnes.

Wat houdt de actie in?

Inwoners in Bolnes krijgen in de maand oktober de mogelijkheid om vragen te stellen over isoleren, zonnepanelen en (hybride) warmtepompen. 

  • Op donderdag 20 oktober van 19:30 - 21:00 is er een bewonersavond in wijkcentrum De Klinker. De experts van de gemeente en de WoonWijzerWinkel beantwoorden dan graag al jouw vragen over duurzaamheidsmaatregelen.
  • Op zaterdag 22 oktober van 10:00 - 15:00, aan de Amerstraat (parkeerterrein tegenover supermarkt Dirk van den Broek) staat de WoonWijzerWagen. In deze mobiele showroom kun je advies krijgen op basis van jouw woning.

Ga naar de actiepagina van de WoonWijzerWinkel(externe link) voor meer informatie over deze actie.

Terug naar het nieuwsoverzicht