Met goede isolatie bespaar je energie. En omdat de gemeente graag helpt bij het isoleren van woningen, krijgen woningeigenaren in Slikkerveer-Oost een warmtescan inclusief isolatieadvies cadeau. Dit zijn woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De scan wordt door thermografen van Heatpulse gedaan. 

Wat houdt de actie in?

In november of december maakt een thermograaf van Heatpulse de warmtescans. Dit gebeurt bij een buitentemperatuur van maximaal 5 graden Celsius. Bewoners hoeven hiervoor niet thuis te zijn. De scan wordt vanaf de openbare weg gemaakt. Na een aantal weken ontvangt de bewoner per post zijn persoonlijk rapport met warmtescan én isolatieadvies.

Waarom doet de gemeente dit?

Een goed geïsoleerde woning brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst is jouw huis meer waard. Je ervaart minder kou en minder tocht en dat leidt tot meer comfortabel wonen. Je stookkosten gaan daarmee omlaag en dat geldt ook voor de energiekosten. Tot slot bereid je jouw woning voor op aardgasvrij en energieneutraal wonen.

Het hogere doel hierbij is het feit dat wij als land voor 2050 CO2-neutraal willen zijn. Een geïsoleerde woning leidt tot minder stoken en dat leidt tot minder CO2-uitstoot.

Woon je niet in Slikkerveer-Oost?

Je woont niet in Slikkerveer-Oost maar je hebt wel interesse in het isoleren van jouw woning? Je staat er niet alleen voor. Bezoek eens de website van de WoonWijzerWinkel(externe link). Dit is het energieloket van de gemeente. Het energieloket is het gemeentelijke informatie- en adviesloket over energiebesparing en verduurzaming van woningen. 

Meer informatie

Wil je handige tips en extra informatie voor het verduurzamen van jouw woning? Kijk op de website van Verbeterjehuis(externe link) of op Zet ook de knop om(externe link).

Terug naar het nieuwsoverzicht