Wil je jouw woning verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Leen dan kosteloos de warmtebeeldcamera FLIR ONE PRO. Je vindt de camera's bij Bibliotheek Het Kruispunt (Middenbaan 111), Bibliotheek Barendrecht Carnisselande (Middeldijkerplein 248) en Bibliotheek aan de Koningsplein 1 in Ridderkerk.

Deze camera klik je zo op jouw smartphone. De beelden zijn makkelijk te begrijpen. De meting laat namelijk heel nauwkeurig zien waar de temperatuursverschillen in huis zitten. Daarom weet je meteen waar je eventueel maatregelen kunt nemen. Voorbeelden van maatregelen zijn het plaatsen van tochtstrips of radiatorfolie. Of wellicht wil je aan de slag met het grotere werk: dak, vloer en/of gevelisolatie.Door dit soort maatregelen uit te voeren, bespaar je geld op jouw energierekening. Maar daar houden de voordelen niet op. Het brengt je meer gemak en is ook nog eens goed voor het milieu. 

Voorwaarden

  • De warmtebeeldcamera is te gebruiken met een Iphone (vanaf versie 5) of Android smartphone met USB-C-aansluiting;
  • De camera is bij de hoofdbalie af te halen en in te leveren;
  • Je moet lid zijn van de bibliotheek. Je kunt ook een gratis lidmaatschap aanvragen;
  • Alleen voor leden van 18 jaar en ouder;
  • De warmtebeeldcamera is maximaal 2 weken te leen;
  • Lenen is op eigen risico: kosten voor schade aan of het kwijtraken van de warmtebeeldcamera zijn voor de lener. Hier gelden dezelfde regels als bij het lenen van een boek;
  • Er wordt 50 euro borg ingehouden tijdens het lenen op de bibliotheekpas. Na schadevrij inleveren van de camera, krijg je de borg terug.

Voormalig wethouder Tanja de Jonge legt in een filmpje uit hoe de camera werkt.

Warmtebeeldactie

Momenteel is er een actie waar woningeneigenaren in Poortugaal-Dorp en Ridderkerk Drievliet een gratis warmtebeeldmeting kunnen krijgen. Meer weten, ga dan naar de pagina Gratis warmtebeeld-actie.

Terug naar het nieuwsoverzicht