In Nederland gooien we gemiddeld 34 kilo eten per persoon weg per jaar. Daarnaast gieten we ook nog eens 45 liter drinken door de gootsteen. Slecht voor het milieu en je portemonnee! Minder voedsel verspillen betekent minder afval en minder uitgaven. Het draagt bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen én voldoende goed voedsel voor de groeiende wereldbevolking.

Voedsel veroorzaakt vooral CO2-uitstoot bij de productie en bij het vervoer. Je keuzes voor eten en drinken hebben impact. Zo kun je vaker of altijd vegetarisch eten en voedselverspilling voorkomen. Ontdek hoe je CO2 bespaart op je bord!

Verspillingsvrije coach

Kleine acties om voedselverspilling tegen te gaan, hebben al een groot effect. Via een app van Milieu centraal - de verspillingsvrije coach - ontvang je tips van een voedselcoach. De coach daagt je uit om thuis minder eten weg te gooien. In kunt precies bijhouden wat je weggooit. Gooi je bijvoorbeeld veel oud brood weg? Dan krijg je tips tegen broodverspilling. De Verspillingsvrije coach kun je downloaden in Google App of App Store.

Verspillingsvrije week

Van 7 tot en met 13 september 2021 was de landelijke Verspillingsvrije week over voedselverspilling.

Kijk wat er in Barendrecht en Ridderkerk te doen was