In Nederland gooien we gemiddeld 34 kilo eten per persoon weg per jaar. Daarnaast gieten we ook nog eens 45 liter drinken door de gootsteen. Slecht voor het milieu en je portemonnee! Minder voedsel verspillen betekent minder afval en minder uitgaven. Het draagt bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen én voldoende goed voedsel voor de groeiende wereldbevolking.

Voedsel veroorzaakt vooral CO2-uitstoot bij de productie en bij het vervoer. Je keuzes voor eten en drinken hebben impact. Zo kun je vaker of altijd vegetarisch eten en voedselverspilling voorkomen. Ontdek hoe je CO2 bespaart op je bord!


Download de app

Kleine acties om voedselverspilling tegen te gaan, hebben al een groot effect. Via een app van Milieu centraal - de verspillingsvrije coach - ontvang je tips van een voedselcoach. De coach daagt je uit om thuis minder eten weg te gooien. In kunt precies bijhouden wat je weggooit. Gooi je bijvoorbeeld veel oud brood weg? Dan krijg je tips tegen broodverspilling. De Verspillingsvrije coach kun je downloaden in Google Play of App Store.