Heeft u een oude koelkast in de schuur staan, die u bijna niet meer gebruikt? Lever hem dan in. Via de Koele Peeractie van Urgenda krijgt u er vijf perenbomen voor terug. Dat is een mooie ruil! https://koelepeer.nu/

 

Oude koelkasten verbruiken veel energie. En veel oude koelkasten bevatten als koelmiddel F-gassen. De gassen zijn nog slechter voor het klimaat dan CO2. Het is belangrijk dat deze apparaten op een veilige manier recyclet worden. Daarom kunt u uw oude koelkast nu ruilen voor vijf perenbomen. Mooi voor in uw eigen tuin of leuk om weg te geven.

Doe mee!

Doe ook mee aan deze actie en volg de vier stappen:
1.    Breng uw oude koelkast tussen tot en met 28 februari naar het afvalaanbiedstation of de milieustraat;
2.    Maak ter plekke een selfie mét de koelkast als afscheid en lever uw koelkast in;
3.    Upload de selfie op de site van Koele Peer;
4.    Haal de perenbomen op. U krijgt een mail wanneer u de perenbomen in onze provincie kan ophalen.

Geredde boompjes

De perenbomen zijn afgelopen zomer gered van vernietiging. Door corona waren 190.000 boompjes niet verkocht en de kweker besloot ze te doneren. 100.000 perenbomen werden direct weggegeven en veroorzaakten afgelopen zomer perenboomfiles in het hele land. De overige 90.000 krijgen via deze Koele Peer actie een tweede leven. Het gaat om laagstam conference perenbomen: ze worden niet groot, passen in achtertuinen en leveren lekkere peren. Staan ze binnenkort in uw tuin?

Meer over deze actie

De actie Koele Peer is een initiatief van Urgenda. Deze organisatie zet zich in voor innovatie en duurzaamheid. Urgenda wil Nederland sneller duurzaam maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Kijk voor meer informatie over de actie op de site van Koele Peer.

Nieuwsoverzicht