Hieronder vind je de videoreeks waarin Frank van de WoonWijzerWinkel advies geeft over hoe je je huis kunt verduurzamen.

Maak kennis met Frank

Frank Prins is adviseur bij de WoonWijzerWinkel verzorgt woningopnames. Daarbij komt hij bij je thuis en geeft hij je onder andere advies over het terugdringen van het je energieverbruik en het verbeteren van je isolatie.

De kruipruimte

Wist je dat je je kruipruimte goed moet isoleren, zodat er via die weg geen kou naar binnen kan komen? In deze video inspecteert Frank de kruipruimte van de woning.

Beglazing

Veel kou- en tochtproblemen komen door verouderd dubbel glas. Het vervangen daarvan kan zorgen voor veel meer comfort in huis. In deze video laat Frank zien waar je op kunt letten als het gaat om het verduurzamen van je beglazing.

Convectieradiator

Frank legt uit wat een convectieradiator is en waarom dit een meer toekomstbestendige keuze is dan een reguliere radiator.

CV en warmtepomp

Een warmtepomp: een woord dat vaak valt wanneer het over verduurzaming gaat. Wat zijn de voordelen van zo'n warmtepomp? En waar moet je op letten? Frank legt het uit. 

Spouwmuurisolatie

Met een endoscoop onderzoekt Frank de isolatie in de muren van het huis. Bekijk de video om te zien waar hij op let en welk isolatiemateriaal hij adviseert.

Ventilatiebox

Ventilatie in huis is belangrijk voor een fijn leefklimaat. Het is daarbij wel belangrijk dat je zo min mogelijk warmte verliest. Hiervoor heeft Frank een aantal handige oplossingen, die hij bespreekt in deze video.

Warmtenet

In de BAR-gemeenten staan er plannen voor een warmtenet op het programma. Frank legt uit hoe een warmtenetaansluiting bij jou in de meterkast geplaatst kan worden.

Het advies

In deze video geeft Frank verduurzamingsadvies voor de totale woning.

Het spinnetje :-)

Het werk van een woningopnameadviseur komt niet zonder risico's...