Logo Onze Toekomst Is Duurzaam

Vervoer en schone lucht

Het verkeer is een grote veroorzaker van ongezonde lucht in de stad. Ongezonde lucht wordt ook veroorzaakt door de open haard, het vuurtje stoken in de tuin, barbecue en vuurkorven. Hierbij komen ook hele kleine stofdeeltjes vrij (ultrafijnstof). Mensen die al longproblemen hebben of astmatisch zijn, hebben hier direct last van.

Dit wil je weten!

 • Deelscooters

  Ken je het gemak van een deelscooter al? Deze rijden op groene stroom. Het zijn dus geen luchtvervuilers. Heeft je werkgever al de voordelige regeling?
 • Elektrisch rijden

  Het verkeer is een grote veroorzaker van ongezonde lucht in de stad. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Rij elektrisch en draag bij aan een gezonde buurt.
 • Snelfietsroute

  Snel, veilig en makkelijk van A naar B. Snelfietsroutes hebben brede fietspaden. Zijn ook goed verlicht. En je hebt altijd voorrang onderweg. Ken je de fietsroute F15 al?

Laadpalen

Wil je weten waar de oplaadpunten zijn? De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk werken samen met Allegro voor het aanvragen en laten plaatsen van particuliere laadpalen. Velen gingen je al voor. Kijk op de kaart.

Meer informatie over laadpalen

Auto op oprit aan elektrische oplader

Nieuws

 • Open haarden en houtkachels

  In de winter gaan overal de open haarden en houtkachels weer aan. Gezellig voor de een. Overlast voor de ander. Houtrook veroorzaakt namelijk luchtvervuiling.