Logo Onze Toekomst Is Duurzaam

Vervoer en schone lucht

Het verkeer is een grote veroorzaker van ongezonde lucht in de stad. Ongezonde lucht wordt ook veroorzaakt door de open haard, het vuurtje stoken in de tuin, barbecue en vuurkorven. Hierbij komen ook hele kleine stofdeeltjes vrij (ultrafijnstof). Mensen die al longproblemen hebben of astmatisch zijn, hebben hier direct last van.

Dit wil je weten!

  • Schone lucht is belangrijk! Weten hoe schoon de lucht in jouw buurt is? Dat zie je nu direct via de Caeli app.
  • Schone lucht is belangrijk voor mens, dier en natuur. Vervuilde lucht is voor niemand gezond. Daarom is het belangrijk dat iedereen, zich inzet voor goede luchtkwaliteit. Zo krijgt iedereen een frisse, gezonde portie zuurstof.
  • Het verkeer is een grote veroorzaker van ongezonde lucht in de stad. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Rij elektrisch en draag bij aan een gezonde buurt.
  • Snel, veilig en makkelijk van A naar B. Snelfietsroutes hebben brede fietspaden. Zijn ook goed verlicht. En je hebt altijd voorrang onderweg. Ken je de fietsroute F15 al?
  • Ken je het gemak van een deelscooter al? Deze rijden op groene stroom. Het zijn dus geen luchtvervuilers. Heeft je werkgever al de voordelige regeling?

Laadpalen

Wil je weten waar de oplaadpunten zijn? De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk werken samen met ENGIE voor het aanvragen en laten plaatsen van particuliere laadpalen. Velen gingen je al voor. Kijk op de kaart.

Meer informatie over laadpalen

Auto op oprit aan elektrische oplader

Nieuws