Waarom nieuw speelgoed kopen, als er al veel speelgoed beschikbaar is? Vanaf 12 oktober konden kinderen gratis, 3 weken lang, speelgoed lenen bij de Speelgoedbank. 

De kinderburgemeester opende de Speelgoedbank

De bank werd door kinderburgemeester Demi Kroonen geopend. Ze knipte een lintje door. Dit was tevens 1 van haar laatste handelingen als kinderburgemeester. Ze draagt het stokje over aan Gino Riesmeijer.

Een grote kast vol speelgoed

De Speelgoedbank had een kast vol speelgoed. De kinderen mochten een speelgoed uitkiezen en het een week naar huis meenemen. Op deze manier hoeven kinderen geen speelgoed te kopen, maar lenen ze het. Dit voorkomt ook dat het speelgoed weggegooid wordt. 

Het Repair Café

Het Repair Café was die dag ook aanwezig. Kinderen konden met de medewerkers van het café speelgoed dat 'kapot, maar maakbaar' is proberen te repareren. Ook hiermee wordt voorkomen dat het speelgoed onnodig wordt weggegooid.

Toekomst van de Speelgoedbank

Gezien het succes van de opening, is het idee er om de bank in te zetten in de toekomst als tijdelijke (vakantie)-actie. Houd de communicatiekanalen van de gemeente Barendrecht in de gaten voor meer informatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht