Wie wil een (mini)bos adopteren?

In Barendrecht en Ridderkerk gaan we nog dit jaar per gemeente starten met de aanleg van drie minibossen samen met IVN Natuureducatie. Hiervoor zoeken we vanaf eind augustus enthousiaste scholen die als initiatiefnemer een van de Tiny Forests gaan ‘adopteren’. De school is dan betrokken bij zowel het zoeken van een plek voor hun eigen Tiny Forest als de aanleg en het onderhoud. Het minibos biedt veel mogelijkheden voor natuureducatie. Uiteraard biedt IVN daarvoor lesmateriaal. Een Tiny Forest is een bos ten grootte van een tennisveld. Het zorgt voor meer biodiversiteit en maakt je wijk klimaatbestendiger.

 

Oproep voor initiatiefnemers

We dagen schoolbesturen uit om zich (eventueel in samenwerking met de buurt) aan te melden als initiatiefnemer van een Tiny Forest in Barendrecht of Ridderkerk en om daarbij suggesties aan te dragen voor geschikte locaties in hun buurt. (Teams van) initiatiefnemers kunnen zich vanaf eind augustus hiervoor aanmelden. Meer informatie inclusief voorwaarden staat op https://www.ivn.nl/tinyforest/adopteer-een-tiny-forest-met-jouw-school

 

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. De bedoeling is om per gemeente 3 van deze minibosjes aan te leggen.