Subsidieregelingen hebben altijd voorwaarden en meestal een bepaalde looptijd waarbinnen je een aanvraag kunt indienen. De website van Verbeterjehuis.nl heeft een overzichtelijke subsidiewijzer. Check deze eerst door op onderstaande knop te klikken:

Check Energiesubsidiewijzer(externe link)

Wanneer je een of meerdere energiebesparende maatregelen neemt, kun je in aanmerking komen voor de landelijke ISDE-subsidie. Bij 1 maatregel krijg je 15% subsidie op de kosten, bij 2 of meer maatregelen maximaal 30%. Bekijk op de website van RVO(externe link) welke stappen je moet nemen om de subsidie aan te vragen.

ISDE-subsidie

Vanaf 2023 is het voor woningeigenaren mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als zij vanaf 2 april 2022 1 isolatiemaatregel gerealiseerd hebben. Met deze subsidie kan je wel tot 40% van je investering in isolatiemaatregelen, maar ook in een warmtepomp of zonneboiler terugkrijgen. Controleer eerst of je hiervoor in aanmerking komt en vraag het dan aan: 

Controleer of je in aanmerking komt voor een ISDE-subsidie(externe link)

Vraag een ISDE-subsidie aan(externe link)

Heb je vragen, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen.

SEEH voor VvE

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is bestemd voor energieadvies, procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Ook de energiebesparende maatregelen aan het gebouw van de Verenigingen van Eigenaren (VvE) vallen onder de subsidie.

Deze subsidie is uitsluitend bestemd voor (gemengde) VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Commercieel vastgoed binnen de VvE (zoals winkels of kantoren) is uitgesloten van subsidie.

Vraag een SEEH-subsidie aan(externe link)

SCE-subsidie

Ben je een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wil je hernieuwbare (duurzame) elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE).

Meer informatie(externe link)