Het was afgelopen zaterdag Burendag. Op die dag wordt sinds 2006 het contact met de buren gevierd. Dat wordt gedaan met allerlei activiteiten. Sociaal tuinieren is daar een voorbeeld van.

Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In Ridderkerk waren op diverse plekken allerlei activiteiten georganiseerd. In Bolnes bijvoorbeeld werd zaterdag hard gewerkt aan het opknappen van de hofjes aan de Slingehof. In wijk Oost was er een rommelmarkt en in wijk West werden er planten geplant voor de activiteit Sociaal Tuinieren.

Wethouder Fleur Stip pootte zaterdag de eerste plant. Het project van Present Ridderkerk verbindt vrijwilligers aan inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het opknappen van hun tuin. 

Ondanks de regen werden er gewerkt aan tientallen tuinen. Buurtbewoners konden een gratis plant ophalen om hun tuin te vergroenen. Wie zijn tuin opknapte, kreeg hulp van vrijwilligers van hovenier Taaq, Goede Herderkerk Ridderkerk, De Wijngaard, vluchtelingen van asielschip Calypso en tuinbuddy’s van Present Ridderkerk. Wethouder Stip maakte een rondje langs alle opgeknapte tuinen. Present Ridderkerk werkte samen met Wooncompas, Facet Ridderkerk en Gemeente Ridderkerk. 

De dag bracht ook nog een verrassing met zich mee: Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden overhandigde Present Ridderkerk een cheque, die het mogelijk maakt om Sociaal Tuinieren vaker te organiseren.

Terug naar het nieuwsoverzicht