De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk willen graag dat iedereen snel, veilig en makkelijk van A naar B kan fietsen. Dat doen we door bestaande fietspaden goed te onderhouden, waar nodig te verbeteren en door nieuwe fietspaden aan te leggen. Door betere fietsverbindingen pakken mensen sneller de fiets dan de auto. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid en het milieu, maar ook voor de bereikbaarheid van de provincie Zuid-Holland.

Wat is een snelfietsroute?

Snelfietsroutes zijn brede fietspaden die zorgen voor een betere bereikbaarheid van woon-werklocaties. De fietser heeft zoveel mogelijk voorrang, de fietspaden hebben vooral flauwe bochten, goede verlichting en een goede aansluiting met OV-punten. Vlot en veilig dus, en daarmee een goed alternatief voor de auto.

Alternatief voor autoverkeer A15

Met deze snelfietsroute wordt het aantrekkelijker om de fiets te pakken, bijvoorbeeld naar je werk. Want waarom zou je in de file gaan staan op de drukke A15, als je vlot en veilig op de fiets kunt gaan? Logisch dus dat steeds meer mensen kiezen voor de meest flexibele en gezonde manier van reizen: de fiets!