Sinterklaas is weer in het land! En dat betekent dat we stad, land (of internet afzoeken) voor de mooiste cadeaus. Maar mooie cadeaus hoeven niet altijd ‘nieuwe’ cadeaus te zijn.

Een artikel op RTL Nieuws(externe link) gaf onlangs al aan dat kinderen het bijvoorbeeld niet erg vinden om tweedehands speelgoed cadeau te krijgen. ‘Als het maar leuk is’.

Een cadeau dat goed is voor onze portemonnee én de planeet? Hoe kom je daar aan? Met de feestdagen voor de deur wil je jouw dierbare natuurlijk verrassen met iets leuks. Maar heb je er wel eens over nagedacht om een keer een duurzaam cadeau te geven? Er zijn genoeg mogelijkheden! Van ons krijg je een paar tips ter inspiratie.

Tweedehands 

Een mooi cadeau hoeft niet per se nieuw te zijn. Kijk eens op Marktplaats, een lokale Facebookpagina of de kringloopwinkel. Je moest eens weten wat voor leuke producten je tegen kunt komen. Denk maar aan bordspellen, servies of een leuke vaas. Naast dat je duurzaam bezig bent, is iets kopen bij de kringloop ook nog eens goed voor jouw portemonnee en steun je hiermee de lokale kringloopwinkel. Kijk bijvoorbeeld eens bij kringloopwinkel Noémey’s of TweedekansWinkel(externe link) voor leuke producten. 

Omruilen

En nu we het toch hebben over de kringloop. Wie weet heeft jouw (klein)kind geen behoefte meer aan een speelgoed. Wellicht is hij/zij te oud? Weggooien is dan zonde. Geef het item een tweede leven en breng het naar de Kringloop. Zo maak je een ander kind er heel blij mee.

Een uitje of abonnement 

Denk ook eens aan een uitje of abonnement. Door iemand een activiteit cadeau te doen, geef je een ervaring weg zonder dat er nieuwe spullen aan te pas komen. Naar het theater, een pretpark of een workshop. Of doe eens een abonnement cadeau: denk aan de bioscoop of de bibliotheek. Opties genoeg!

Terug naar het nieuwsoverzicht