In Nederland wordt gemiddeld 34 kilo voedsel per huishouden per jaar weggegooid. Door slimmer voedsel te kopen, koken én te bewaren kunnen we deze verspilling verkleinen. Maar hoe dan?

Tijdens de Verspillingsvrije week, van 7 tot 13 september, gaat heel Nederland hiermee aan de slag. Ook Ridderkerk en Barendrecht doen mee. Elke dag heeft zijn eigen thema. Als we allemaal van deze producten een week lang thuis geen voedsel zouden verspillen zouden we in totaal bijvoorbeeld 2 miljoen kilo brood, 1 miljoen kilo fruit en 0.8 miljoen kilo vlees kunnen redden van de afvalbak.

In Ridderkerk en Barendrecht vinden er in de week van 7 tot en met 13 september kleine activiteiten plaats, onder andere bij de Hema in Ridderkerk en op de markt in Barendrecht. Hiermee laten de gemeenten zien dat het redden van voedsel niet alleen goed is voor het milieu, maar ook goed is voor je portemonnee. 

Lees hier meer 

 

Nieuwsoverzicht