Vergroen je tuin en haal die tegels eruit. Iedere tegel eruit, is al winst! Er zijn vele mogelijkheden en het hoeft niet duur of veel onderhoud te vragen, als je maar de juiste beplanting kiest. Check voor meer tips de website van Huisje boompje beter.

tuin met betegeling

Een groene tuin heeft veel voordelen. Door veranderend klimaat gaat het heviger regenen. In een groene tuin kan water wegzakken in de grond. Zo hou je water vast voor tijdens de steeds drogere zomers en sterven planten niet af. En groen geeft verkoeling, fijn tijdens een hittegolf! Planten en bomen zuiveren de lucht, verhogen de waarde van je woning en zien er mooi uit!

Zo sla je water op in de bodem, sla je CO2 op in planten en struiken en steun je de bijen, vlinders, vogels en egels. Vanuit actie Operatie Steenbreek willen wij je helpen door te adviseren en informeren hoe je een groene tuin krijgt die weinig onderhoud vraagt en goedkoop is. Wie weet creëer je met onze tips binnenkort wel een groene oase in je buurt.

De beweging ‘Operatie Steenbreek’ wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen. Gemeentes Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk steunen dit van harte en hebben zich aangesloten bij dit initiatief.

Vraag nu de Steenbreek folder en/of eetbare bloemmengsels aan via: Direct regelen.