De natuur laat ons leven. De natuur kan zorgen voor onze veiligheid en tegelijk voor onveiligheid. Kinderen en jongeren ontdekken dit buiten. Door de buitenactiviteiten leren ze alles over hoe de natuur ons kan helpen aan een duurzame toekomst.

Ga mee op expeditie

Ga mee naar buiten en kijk zelf hoe de natuur helpt bij de klimaatverandering. De zogenaamde 'klimaatbuffers' zorgen ervoor dat wij droge voeten houden. Nu en en in de toekomst.

Wat

De expeditie begint met een les in de klas. Deze interactieve les laat kinderen ontdekken hoe belangrijk klimaatbuffers zijn om veilig te kunnen blijven wonen. Na de les binnen gaan de kinderen naar de buffers toe. Juist buiten de paden zien en ontdekken kinderen en jongeren wat de natuur te bieden heeft. Met gerichte vragen over het gebied struinen de groepjes de natuur door.

Voor wie

Voor basisscholen in Barendrecht en Albrandswaard. Ridderkerkse basisscholen zijn ook van harte welkom. Houdt dan wel rekening met de afstand. De klimaatbuffers zijn te vinden Barendrecht en Albrandswaard.

Hoe werkt het

Vul een algemeen contactformulier in. Geef uw voorkeursdatum en tijdstip door. En het aantal deelnemers en begeleiders. Na de aanvraag ontvangt u een e-mail van de organisatie die de activiteiten aanbiedt. 

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurvereniging IJsselmonde.

Naar de website van de natuurvereniging