Zaterdagavond 29 oktober is het de Nacht van de Nacht. Een avond om stil te staan bij lichtvervuiling. Stichting Natuurbeheer Waalbos organiseert activiteit. 

Wat is de Nacht van de Nacht?

In deze nacht wordt de aandacht gevestigd op de invloed van lichtvervuiling op mens en natuur. Zo kunnen sommige planten niet tegen permanente verlichting en kunnen bomen in de winter hun bladeren langer blijven dragen waardoor ze langer water verliezen via hun bladeren. Licht heeft ook een negatief effect op de mens. We zijn bijvoorbeeld 1,5 uur minder gaan slapen sinds de komst van elektrisch licht.

De activiteit van Stichting Natuurbeheer Waalbos

De Nacht van de Nacht in Ridderkerk wordt dit jaar georganiseerd in bezoekerscentrum de IJsvogel, aan de Waalweg 9a in Rijsoord. Vanaf 19:30 uur kunnen de deelnemers hier terecht. Het programma is als volgt:

  • Inloop vanaf 19:30 uur in de IJsvogel.
  • 20:00 uur: Inleidend verhaal door Christa Groshart over nachtdieren en het belang van donkere nachten.
  • 20:30 uur: Verhaal over sterrenhemel door Hans Blok. 
  • 21:00 uur: Wandeling door het donkere Waalbos. 
  • 22:30 uur: Terug bij de IJsvogel voor afsluiting met chocolademelk en glühwein rond een vuurkorf.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@waalbos.nl. Deelname is gratis. Kun je niet deelnemen, maar wil je toch wat doen tijdens deze nacht? De organisator roept iedereen op om hun buitenlampen voor 1 avond uit de doen. Voor jezelf en voor de natuur.

Terug naar het nieuwsoverzicht