De gemeente Ridderkerk wil voor 2050 een circulaire samenleving zijn. Dat betekent ook een samenleving zonder voedselverspilling en met een gezond en duurzaam voedselaanbod. Stel je bent horecaondernemer: hoe ga je daar dan mee aan de slag?

Olive Garden in Bolnes kreeg antwoord op deze en andere vragen in hun adviesgesprek met Greendish. Greendish keek met Olive Garden waar ze nu staan en waar bij hun de meeste winst te behalen valt op het gebied van voedselverspilling, het gebruik van meer plantaardige in plaats van dierlijke producten en het gebruik van lokale producten.

Olive Garden samen met Greendish.
Olive Garden samen met Greendish.

Op basis van de adviezen kreeg Olive Garden concrete handvatten. Zo halen ze meer producten uit hun eigen moestuin. Met de adviezen is ook een vermindering van 21% voedselverspilling haalbaar. Zo kan er bijvoorbeeld verspilling worden voorkomen door voortaan aardappels met schil te serveren: “Er gaan hier wel 20 kilo aardappelen doorheen per week, dat zouden veel schillen zijn als we die weg zouden gooien”, aldus de eigenaar van Olive Garden. Deze adviezen zijn bovendien niet alleen goed om verspilling tegen te gaan, maar je bespaart er ook kosten mee. 

Ben jij een horecaondernemer en wil jij je graag voorbereiden op de toekomst? Bezoek de website van Greendish(externe link) voor meer informatie of neem contact op met duurzaam@ridderkerk.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht