Op deze pagina vind je alle leningen over energiemaatregelen die je kunt treffen. 

Stimuleringslening Duurzaamheid Ridderkerk

Denk je aan het verduurzamen van je huis, maar schrikken de kosten je af? De gemeente Ridderkerk heeft een lening voor woningeigenaren, VvE’s en maatschappelijk vastgoed. Je mag namelijk 100% van de lening uitgeven aan zonnepanelen, en dat tegen een vaste rente van 1%. 

Ga voor meer informatie naar de pagina Stimuleringslening Duurzaamheid Ridderkerk

Verzilverlening gemeente Ridderkerk

Deze verordening is uitsluitend van toepassing op leningaanvragen van eigenaar-bewoners in Ridderkerk. Het vermogen dat vastzit in hun woning, willen ze in dit geval verzilveren ten behoeve van de door gemeente vastgestelde maatregelen. De minimale leeftijd is 10 jaar voor het bereiken van de wettelijke AOW-leeftijd en kent geen maximumleeftijd. Indien er 2 aanvragers zijn, geldt dit voor beiden. Tot de maatregelen worden gerekend duurzaamheidsaanpassingen, bouwkundige aanpassingen, domotica-aanpassingen en het saneren van toegepaste asbesthoudende materialen in of aan de woning.

Doel van de lening is verduurzaming van de particuliere woningvoorraad. Onze levensstandaard is gebaseerd op een ruime beschikbaarheid van energie. Nu is die nog vooral fossiel, straks vooral duurzaam.
 

Voor meer informatie en het aanvragen van deze lening, klik op de onderstaande knop.

Meer informatie over of aanvragen van de Verzilverlening(externe link)

Stimuleringslening Duurzaamheid Barendrecht

Ben je een woningeigenaar in Barendrecht? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een lening om jouw woning te verduurzamen. Of het nu gaat om isolatie, ventilatie, warmtepomp, waterzijdig inregelen van radiatoren of zonnepanelen, met de duurzaamheidslening financier je de verduurzaming van jouw woning. Tegen een rentepercentage van ca. 1% leen je een bedrag tussen de €2.500,-  en  €50.000,-. De aflossingstermijn is maximaal 15 jaar. Daarnaast is uniek aan de lening is dat ook inwoners van boven de 75 jaar de lening kunnen aanvragen.

Ga voor meer informatie naar de pagina Stimuleringslening Duurzaamheid Barendrecht

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds is ook een mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan jouw huis te financieren. 

 • het leenbedrag is minimaal € 1.000,- en maximaal € 25.000,-;
 • tegen een vaste lage rente;
 • voor onder andere isolatie, energiemonitor, hoogrendementsketel, maatwerkadvies en zonnepanelen;
 • 100% inzetbaar voor zonnepanelen;
 • 0% rente lening voor huishoudens met laag inkomen;
 • Ook voor aanvragers van boven de 75 jaar;

Voor meer informatie en het aanvragen van de lening, kun je op de onderstaande knoppen klikken.

Energiebespaarlening particulier(externe link)

Energiebespaarlening VvE(externe link)

Energiebespaarbudget - hypotheek

Ben je een huiseigenaar en wil je een hypotheek afsluiten of wil je jouw hypotheek verhogen? En wil je jouw woning verduurzamen, maar weet je nog niet hoe? Dan is het Energiebespaarbudget iets voor jou! Het Energiebespaarbudget kan in elke hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie opgenomen worden tot 106% van de marktwaarde van de woning.

Belangrijkste voorwaarden:

 • Je hoeft bij het afsluiten van de hypotheek nog niet te beslissen welke maatregelen je wilt nemen.
 • De energiebesparende maatregelen hoeven niet in een taxatierapport opgenomen te worden.
 • Je mag alle erkende energiebesparende maatregelen uit het Energiebespaarbudget financieren.
 • Je moet aantonen dat je de aanvullende lening besteedt aan energiebesparende maatregelen. Daarom wordt het geld niet direct uitgekeerd, maar op een bouwdepot gestort.
 • Als er na afloop van de termijn nog geld aanwezig is in het bouwdepot, zal de geldverstrekker het bouwdepot opheffen en het restant in mindering brengen op jouw hypotheek.
   

Voor meer informatie en het aanvragen van deze lening, klik op de onderstaande knop.

Meer informatie over of aanvragen van het Energiebespaarbudget(externe link)

Duurzame Monumenten-lening

Dit is een lening voor huiseigenaren en VvE’s. Als je gaat restaureren, dan is dat vaak ook het moment om energiebesparende maatregelen in of aan jouw monument toe te passen. Verduurzaming draagt bij aan het behoud van jouw monument.

Wat houdt deze lening in?

 • Deze lening wordt op annuïtaire wijze afgelost.
 • Je leent tegen een lage rente.
 • De rentevaste periode is 10 jaar.
 • De lening heeft een maximale looptijd van 30 jaar.
 • De hoogte van de lening is afhankelijk van de investeringen in energiebesparende maatregelen in of aan de woning of appartement. De lening voor een eigenaar-bewoner bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-.
   

Voor meer informatie en het aanvragen van deze lening, klik op de onderstaande knop.

Meer informatie over of aanvragen van de Duurzame Monumenten-lening(externe link)

Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW)

Jouw gemeente biedt huurders en woningeigenaren de mogelijkheid kleine energiemaatregelen uit te voeren in jouw woning. 

Dit doet de gemeente met een zogenaamde RREW-uitkering van de Rijksoverheid. Met dit budget kan jouw gemeente eenvoudige, energiebesparende maatregelen vergoeden voor huurders en woningeigenaren. Het gaat om maatregelen die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren in je woning, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie of het gebruik van LED-lampen. 

Per woning is maximaal €100 beschikbaar. De energiezuinige producten kun je los kopen, maar ook per box bestellen. Lees hier meer hierover door op onderstaande knop te klikken.

Meer informatie over de WoonWijzerBox