Op deze pagina vind je alle leningen over energiemaatregelen die je kunt treffen. 

Stimuleringslening Duurzaamheid Ridderkerk

Denk je aan het verduurzamen van je huis, maar schrikken de kosten je af? De gemeente Ridderkerk heeft een lening voor woningeigenaren, VvE’s en maatschappelijk vastgoed. Je mag namelijk 100% van de lening uitgeven aan zonnepanelen, en dat tegen een vaste rente van 1%. 

Voor meer informatie en het aanvragen van de lening, kun je op de onderstaande knoppen klikken.

Stimuleringslening particulier

Stimuleringslening VvE

Verzilverlening gemeente Ridderkerk

Deze Verzilverlening is uitsluitend van toepassing voor Ridderkerkers die het vermogen dat vast zit aan hun woning, willen verzilveren ten behoeve van de door gemeente vastgestelde maatregelen. De minimale leeftijd is 10 jaar voor het bereiken van de wettelijke AOW-leeftijd en kent geen maximum leeftijd. Indien er 2 aanvragers zijn geldt dit voor beide.

Tot de maatregelen worden gerekend duurzaamheidsaanpassingen, bouwkundige aanpassingen, domotica-aanpassingen en saneren van toegepaste asbesthoudende materialen in of aan de woning.

Voor meer informatie en het aanvragen van deze lening, klik op de onderstaande knop.

Meer informatie over of aanvragen van de Verzilverlening

Stimuleringslening Duurzaamheid Barendrecht

Ben je een woningeigenaar in Barendrecht? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een lening om jouw woning te verduurzamen. Of het nu gaat om isolatie, ventilatie, warmtepomp, waterzijdig inregelen van radiatoren of zonnepanelen, met de duurzaamheidslening financier je de verduurzaming van jouw woning. Tegen een rentepercentage van ca. 1% leen je een bedrag tussen de €2.500,-  en  €50.000,-. De aflossingstermijn is maximaal 15 jaar. Daarnaast is uniek aan de lening is dat ook inwoners van boven de 75 jaar de lening kunnen aanvragen.

Ga voor meer informatie naar de pagina Stimuleringslening Duurzaamheid Barendrecht

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds is ook een mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan jouw huis te betalen. Het leenbedrag is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. Maatregelen die hieronder vallen zijn onder andere dakisolatie, energiemonitor, hoogrendementsketel, maatwerkadvies en zonnepanelen.

Voor meer informatie en het aanvragen van de lening, kun je op de onderstaande knoppen klikken.

Energiebespaarlening particulier

Energiebespaarlening VvE

Energiebespaarbudget - hypotheek

Deze lening is uitsluitend voor huiseigenaren bedoeld. Door je huis te verduurzamen, kun je flink besparen op je energierekening. Met het Energiebespaarbudget kun je daarvoor extra lenen, of je nu een huis koopt, verbouwt of de hypotheek oversluit.

Het Energiebespaarbudget kan in elke hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie opgenomen worden tot 106% van de marktwaarde van de woning.

Voor meer informatie en het aanvragen van deze lening, klik op de onderstaande knop.

Meer informatie over of aanvragen van het Energiebespaarbudget

Duurzame Monumenten-lening

Als je gaat restaureren, is dat vaak ook het moment om energiebesparende maatregelen in of aan het monument toe te passen. Verduurzaming draagt bij aan het behoud van het monument. Deze lening wordt op annuïtaire wijze wordt afgelost en je leent tegen een lage rente.

Voor meer informatie en het aanvragen van deze lening, klik op de onderstaande knop.

Meer informatie over of aanvragen van de Duurzame Monumenten-lening

Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW)

Jouw gemeente biedt huurders en woningeigenaren de mogelijkheid kleine energiemaatregelen uit te voeren in jouw woning. 

Dit doet de gemeente met een zogenaamde RREW-uitkering van de Rijksoverheid. Met dit budget kan jouw gemeente eenvoudige, energiebesparende maatregelen vergoeden voor huurders en woningeigenaren. Het gaat om maatregelen die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren in je woning, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie of het gebruik van LED-lampen. 

Per woning is maximaal €100 beschikbaar. De energiezuinige producten kun je los kopen, maar ook per box bestellen. Lees hier meer hierover door op onderstaande knop te klikken.

Meer informatie over de WoonWijzerBox