Er komen weer verbindingen voor de internationale trein. Het duurzame alternatief voor vliegen begint weer populair te worden. 

Nieuw of terug van geweest

Sommige verbindingen kennen we al: denk maar aan naar Londen, Parijs, Berlijn of Brussel. Eind mei 2021 begon de nachttrein Nightjet tussen Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Wenen na vijf jaar weer te rijden. In oktober vorig jaar reed de GreenCityTrip 2 keer per week naar Praag, Wenen, Venetië, Innsbruck, Verona en Milaan. De trein heeft 700 slaapplekken en stopt vooraf in Utrecht, Breda, Rotterdam, Amsterdam en Arnhem. Na een periode van 5 jaar reed onlangs de nachttrein Nightjet van Amsterdam naar Zürich weer. 

Er komen meer internationale treinverbindingen bij

Dit is nog maar het begin. Er komen steeds meer internationale verbindingen bij. Deze zomer begint de European Sleeper met rijden. Een startende onderneming, van Oostende via Nederland naar Berlijn, Praag en Warschau.

Een aantrekkelijk reisalternatief voor korte vluchten

De NS wil het internationale treinverkeer tot 2030 verdubbelen. Op deze manier biedt het een aantrekkelijk alternatief voor korteafstandsvluchten en de auto. Meerdere organisaties zijn bezig om aan het milieu te denken. Zo kondigde in 2019 reisorganisator TUI al aan vliegreizen naar Parijs in de ban te doen omdat er minder-vervuilende alternatieven zijn voor vluchten op korte afstand. Ook KLM maakte onlangs bekend meer reizigers in de trein te willen krijgen op het traject tussen Amsterdam en Brussel. 

Aan de slag

Wil je kijken naar de beschikbare trajecten en de kosten? Bezoek dan de website van NS International.

Terug naar het nieuwsoverzicht