De gemeente Ridderkerk onderzoekt of er voldoende inwoners zijn die interesse hebben in een waardebon. Met die bon komen we de inwoners tegemoet in de kosten voor het verduurzamen van hun woning. Inwoners kunnen die vergoeding besteden aan de isolatie van vloer, muur, ramen en dak van hun woning.

Aardgas

Het dorp Bolnes in Ridderkerk krijgt in de toekomst een nieuwe, duurzame warmtebron. Deze nieuwe warmtebron vervangt het aardgas. Aardgas wordt momenteel door huishoudens gebruikt om hun woning mee te verwarmen, te douchen en om mee te koken. Wat goed is om te weten, is dat de overgang naar een nieuwe warmtebron alleen kan als de woningen goed zijn geïsoleerd. 

Waardebon-actie

Daarom onderzoekt de gemeente Ridderkerk hoeveel mensen interesse hebben in een waardebon die ze kunnen gebruiken om de isolatie van hun woning te betalen. Bij voldoende interesse, proberen we subsidie van het Rijk te krijgen om de waardebonnen te betalen. We kunnen voor maximaal 500 woningen subsidie voor de waardebonnen aanvragen. De actie loopt tot en met eind 2024.

Vragenlijst

Om erachter te komen of er voldoende interesse is, vragen wij u om een korte vragenlijst in te vullen. Het kost slechts 3 minuten van uw tijd. Het invullen van de vragenlijst doet u anoniem en het verplicht u tot helemaal niets, ook niet als u de gevraagde bedragen invult. 

Ga naar de vragenlijst