Woensdag 30 november was in Wijkcentrum Portland een workshop over hoe je op inductie kunt koken. Deze workshop was georganiseerd door de gemeente Albrandswaard en Marianne van Wijhe van De Groene Pollepel.

De workshop werd in de avond gegeven en werd door ongeveer 10 mensen, waaronder wethouder Richard Polder, bezocht. De deelnemers waren enthousiast en toonden interesse in de workshop en in de techniek achter inductiekoken.

Wat is koken op inductie?

Koken op inductie is een groene alternatief voor koken op gas. Het is tevens een veiliger alternatief. Je laat de vlam nooit aan staan. Daarnaast is het ook goedkoper, omdat je elektriciteit gebruikt en geen gas. Tot slot is de kookplaat ook heel makkelijk schoon te houden. 

Zo werd door de deelnemers vragen gesteld over hoeveel handiger een inductieplaat nou is ten opzichte van een gewone gasplaat. En ook gingen de gesprekken over de voordelen van inductiekoken ten opzichte van koken op gas.

Aan de slag

Na de introductie, het voorwoord en de leuke gesprekken was het tijd om te gaan koken. De deelnemers gingen met een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht aan de slag. Het hoofdgerecht was een rode linzensoep met paprika-muntolie. Het hoofdgerecht was bloemkool met zoete aardappel uit de wok. En tot slot was het nagerecht kokos panna cotta met ananas. 

Inwoners samen met de wethouder (helemaal rechts) aan de slag met het snijden van bloemkool.

De deelnemers gingen vol enthousiasme met deze gerechten aan de slag en aan het eind was het tijd om de zelfgemaakte gerechten te consumeren. Van de deelnemers hebben we begrepen dat ze de gerechten heerlijk vonden. 

Daarnaast was het koken op inductie ze goed bevallen. Voor een paar was het in het begin nog wat wennen, maar aan het eind van de avond had iedereen door hoe je een inductiekookplaat moest bedienen.

De volgende workshop

Deze workshop is door de gemeente Albrandswaard georganiseerd om inwoners te laten ervaren wat de voordelen van koken op inductie zijn. Het hogere doel is om voor 2050 CO2-neutraal zijn en dus ook volledig van het aardgas af te zijn. Dit is een landelijk doel waar ook de gemeente Albrandswaard aan zich dient te houden. 

Kon je er deze keer niet bij zijn, maar vind je het interessant om in de toekomst een workshop te volgen? Houd de communicatiekanalen van de gemeente in de gaten. 

Terug naar het nieuwsoverzicht