Energie en dus geld besparen kan op veel manieren. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan jouw huis. Energiebesparing bestaat vaak uit een verzameling van maatregelen die je kunt nemen. Goed uitgevoerde maatregelen zorgen voor meerwaarde van je huis, verhogen het comfort en zorgen voor een lagere energierekening. Voor een aantal van de initiatieven kun je subsidie krijgen.

Subsidie: Kom je in aanmerking ?

Subsidieregelingen hebben altijd voorwaarden en meestal een bepaalde looptijd waarbinnen je een aanvraag kunt indienen. De website Verbeter je huis heeft een overzichtelijke subsidiewijzer. Check deze eerst.

Check Energiesubsidiewijzer

Wanneer je twee energiebesparende maatregelen neemt, kan je in aanmerking komen voor de landelijke ISDE subsidie. Check eerst of je in aanmerking komt:

 Check bij Simpelsubsidie Aanvragen   

Stimuleringslening Duurzaamheid Ridderkerk

Denk je aan het verduurzamen van je huis, maar schrikken de kosten je af? De gemeente Ridderkerk heeft een zeer voordelige een lening voor woningeigenaren, VvE’s  en maatschappelijk vastgoed. Klik op de buttons om de voorwaarden te lezen en de lening aan te vragen.

    Aanvragen particulier Aanvragen VvE

    Kijk voor meer maatregelen en financiering:

    Energie besparen | Onze toekomst is duurzaam