Energie en dus geld besparen kan op veel manieren. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan jouw huis. Energiebesparing bestaat vaak uit een verzameling van maatregelen die je kunt nemen. Goed uitgevoerde maatregelen zorgen voor meerwaarde van je huis, verhogen het comfort en zorgen voor een lagere energierekening. Voor een aantal van de initiatieven kun je subsidie krijgen.

Energiesubsidiewijzer

Via de website van energiesubsidiewijzer zie je voor welke subsidieregelingen je in aanmerking komt. Let wel op dat subsidieregelingen een beperkte looptijd hebben. Bovendien zijn alle regelingen gebonden aan bepaalde voorwaarden. Controleer deze eerst voordat je een beslissing neemt.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is ook een mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan je huis te financieren.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen tegen een vaste lage rente.  Je kunt een lening aanvragen voor onder andere dakisolatie, energiemonitor, hoogrendementsketel, maatwerkadvies en zonnepanelen. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd.

Aanvragen

Kijk voor meer informatie over en/of het aanvragen van een Energiebespaarlening op de website www.energiebespaarlening.nl. De Energiebespaarlening is ook beschikbaar voor VvE’s.

Kortingsacties WoonWijzerwinkel

Voor woningeigenaren heeft het onafhankelijk energieloket van de gemeenten, de Woonwijzerwinkel, een aantal interessante collectieve inkoopacties en de WoonWijzerbox met energiebesparende producten en materialen. 

Kijk voor meer maatregelen en financiering:

Energie besparen | Onze toekomst is duurzaam