Home

vijf stel handen met daarin een stekje met grond

In Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk zetten we de komende jaren alles op alles om de samenleving helemaal duurzaam te maken. Daar hebben jouw hulp hard bij nodig.

Wist je al dat verduurzamen eigenlijk ook heel tof is? Zo maken steeds meer mensen er een sport van zoveel mogelijk energie op te wekken en te besparen. Niets is zo leuk om je energiemeter af te lezen na een dag volle zon: weer energie opgewekt. En de energierekening steeds lager en lager te zien worden.

Ook is een groene woonomgeving veel fijner om in te zijn dan een versteend gebied. En wie wil er nou niet schone lucht inademen doordat er alleen elektrische auto’s rondrijden in plaats van benzine- of dieselauto’s!?

Besparingstip van de maand

Cv-ketel? Bespaar in 1 minuut 60 euro per jaar! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door de cv-ketel - het verwarmingswater, niet het tapwater - binnen één minuut naar 60 graden terug te brengen, is tot wel 60 euro per jaar te besparen! 

Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Op de website www.zetmop60.nl staat voor iedere cv-ketel een korte instructievideo, zodat iedereen het makkelijk zelf kan doen. Help jij ook mee de boodschap te verspreiden? 
 

Klik op de kaart voor duurzame activiteiten in jouw buurt                                                               

Grotere kaart weergeven

Laatste nieuws

  • Doe mee met Warmetruiendag!

    Op 5 februari 2021 is de jaarlijkse Warme truiendag. Dit jaar voor de 15e keer. Doe mee of verzin zelf een actie. Dan dragen we samen bij aan energieverspilling.
  • Cursus voor VvE's over aardgasvrij

    VvE's moeten een plan maken voor de overstap naar aardgasvrij. Op de dinsdagen 9,16 en 23 februari 2021 van 19.30 tot 21.00 uur is de gratis driedaagse cursus.
  • Barendrecht scant warmteverlies

    Waar lekt je woning warmte? De gemeente Barendrecht houdt deze winter voor een beperkt aantal adressen een speciale warmte scan–actie. En geeft tips.