Groen en water

Het klimaat verandert. Hevige regenbuien, langere periodes van droogte en hitte. We ondervinden steeds vaker overlast van het veranderende klimaat. Te warm om goed te kunnen slapen. Bodemverzakkingen door droogte of juist wateroverlast op straat. Willen we hier in het lagere gedeelte van Nederland bijvoorbeeld droge voeten houden in de toekomst, dan moeten wij ons nu aanpassen. 

Dit wil je weten!

 • Groene daken

  Al eens gedacht aan een groen sedumdak? Dit houdt je woning koel in de zomer. En, hoe koeler het dak hoe beter de energie opbrengst van je zonnepanelen.
 • Bouw en klimaat

  In Barendrecht en Ridderkerk houdt de bouwsector rekening met het klimaat. Dit geldt voor alle nieuw te bouwen en te renoveren woningen.
 • Pop up tuin

  Een pop-up tuin toont hoe het dier- en milieuvriendelijke kan. Een tuin kan namelijk onderhoudsvriendelijk zijn, niet duur en toch bijdragen aan meer biodiversiteit.
  pop up tuin
 • Een leefbare buurt

  Een groene omgeving helpt om onze buurt leefbaar te houden. Groen vangt regenwater op en koelt stenen. Dieren zijn ervan afhankelijk.
 • Geveltuin

  Geveltuinen fleuren de buurt op, vooral in straten met huizen zonder voortuin. Het moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Bekijk het stappenplan.

Operatie Steenbreek

Om het nieuwe klimaat het hoofd te bieden, moeten we samenwerken met veel partners en met jou als inwoner. De beweging ‘Operatie Steenbreek’ wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen.

De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk steunen dit van harte en hebben zich aangesloten bij dit initiatief.

Lees meer

Plantjes in de stoep

Nieuws