In 85% van de Nederlandse woningen kan er minimaal 15% meer energie bespaard worden. Door het optimaliseren van de cv-installatie (ook wel genoemd: ‘waterzijdig inregelen’) kan deze besparing worden behaald. Deze optimalisatie moet sowieso worden gedaan als je in de toekomst van het aardgas afgaat. Door het nu al uit te voeren kan in de tussenliggende jaren veel worden bespaard.

Nooit meer tikkende buizen

Nu gaat vaak veel energie verloren, omdat het warme water in de cv-installatie niet gelijkmatig wordt verdeeld over de radiatoren. Cv-optimalisatie betekent een hoger comfort (gelijkmatige spreiding van warmte in de kamer) en geen tikkende buizen meer. Het is een relatief makkelijk uit te voeren maatregel die zichzelf snel terug verdient, binnen vier jaar. En het helpt je klaarmaken voor het aardgasvrij wonen.

Gratis inspectie en advies

De gemeente wil inwoners graag helpen met energiebesparing. Op deze manier brengen we samen de CO2-uitstoot omlaag. Dit is het doel van het Nationaal Klimaatakkoord. Zo biedt de gemeente Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) een gratis inspectie en advies aan. Adviseurs van Eagle Energy komen langs om onder andere de stookruimte en stookinstallatie en het leidingenwerk op te nemen, op zoek naar verbeterpunten. Het advies dat daarop volgt, geeft inzicht in de te nemen verduurzamingsmaatregelen en hoe je je CV installatie optimaliseert. Je weet daarbij ook wat je bespaart aan geld, energie en CO2-uitstoot.

Hoe eerder, hoe beter

Cv-optimalisatie is één van de energiebesparende maatregelen die het snelst en het goedkoopst is om uit te voeren. Nieuwe cv-installaties zijn daarom sinds 1 maart 2020 al geoptimaliseerd / waterzijdig ingeregeld. Schakel je straks van aardgas naar een andere warmtebron, dan is waterzijdig inregelen zelfs wettelijk verplicht. Aangezien we straks allemaal van het aardgas af gaan, zal het dus ooit moeten gebeuren. Hoe eerder, hoe meer energie je nu al bespaart!

Voorwaarden

Je kunt je VvE complex aanmelden voor het gratis advies onder de volgende voorwaarden:

  • De actie is zowel voor VvE complexen met een collectieve of een individuele cv-installatie.
  • De VvE moet bestaan uit minimaal 10 woningen.
  • Ook wordt de VvE gevraagd om een zo specifiek mogelijk adviesrapport te delen.
    • Jaarafrekening met gasverbruik en -kosten van (wanneer mogelijk) de afgelopen 3 jaren.
    • Foto van de gasmeter.
    • Indien aanwezig: installatietekening(en), plattegrond, bouwtekening.

Aanmelden

Aanmelden kan via: info@eagle-energy.eu

Graag onder vermelding van je naam, contactgegevens en adres van het VvE complex.

Nieuwsoverzicht