Door het optimaliseren van de cv-installatie (ook wel genoemd: ‘waterzijdig inregelen’) kun je energie besparen.

Tikkende buizen en verloren energie

Nu gaat vaak veel energie verloren, omdat het warme water in de cv-installatie niet gelijkmatig wordt verdeeld over de radiatoren. Dat is zonde en onnodig. Wanneer je de cv beter instelt, wordt het water gelijkmatig verspreidt over de radiatoren. Hierdoor heb je ook geen tikkende buizen meer. Het is een relatief makkelijk uit te voeren maatregel die zich binnen 4 jaar terugverdient. Bovendien brengt je dit een stap dichter bij aardgasvrij wonen.

Gratis inspectie en advies

De gemeente wil inwoners graag helpen met energiebesparing. Zo biedt de gemeente Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) een gratis inspectie en advies aan. Adviseurs van Eagle Energy komen langs om onder andere de stookruimte, stookinstallatie en het leidingenwerk op te nemen. Ze zijn opzoek naar verbeterpunten. Het advies dat daarop volgt, geeft inzicht in de te nemen verduurzamingsmaatregelen en hoe je je cv-installatie optimaliseert. Je weet daarbij ook wat je bespaart aan geld, energie en CO2-uitstoot.

Hoe eerder, hoe beter

Cv-optimalisatie is een energiebesparende maatregel die het snelst en het goedkoopst is om uit te voeren. Nieuwe cv-installaties zijn daarom sinds 1 maart 2020 al goed ingesteld. Schakel je straks van aardgas naar een andere warmtebron, dan is waterzijdig inregelen zelfs wettelijk verplicht. Aangezien we straks allemaal van het aardgas af gaan, zal het dus ooit moeten gebeuren. Hoe eerder je deze maatregel doorvoert, hoe meer energie je nu al bespaart!

Voorwaarden

Je kunt je VvE-complex aanmelden voor het gratis advies onder de volgende voorwaarden:

  • De actie is zowel voor VvE-complexen met een gezamenlijke of een individuele cv-installatie.
  • De VvE moet bestaan uit minimaal 10 woningen.
  • Ook wordt de VvE gevraagd om een zo specifiek mogelijk adviesrapport te delen.
    • Jaarafrekening met gasverbruik en -kosten van (wanneer mogelijk) de afgelopen 3 jaren.
    • Foto van de gasmeter.
    • Indien aanwezig: installatietekening(en), plattegrond, bouwtekening.
  • Deze actie loopt tot en met december 2022.

Aanmelden

Aanmelden kan via: info@eagle-energy.eu

Graag onder vermelding van je naam, contactgegevens en adres van het VvE-complex.