De Erasmus Universiteit in Rotterdam zoekt mensen die deel willen nemen aan een onderzoek naar duurzaam gedrag.

De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt om een advies te geven aan de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk over hoe hun duurzaamheidsbeleid beter aan kan sluiten bij de dagelijkse routines van hun inwoners. Daarnaast worden de resultaten gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, om de internationale kennis over verduurzaming te vergroten.

Wie zoeken ze?

Deelnemers van 18+ jaar uit verschillende bevolkingsgroepen, die wonen in een van de bovenstaande gemeenten. De universiteit zoekt zowel mensen die bezig zijn met duurzaamheid, als mensen die hier absoluut niet mee bezig zijn.

Waarom doe ik mee? 

Je draagt bij aan kennis en inzicht. Daarnaast kunnen ze jou, indien nodig, op de hoogte houden van tussentijdse onderzoeksresultaten en inzichten. Ook kunnen ze jouw vragen noteren en doorgeven aan de gemeente of andere partijen en zo aan antwoorden komen.

Hoeveel tijd ben ik kwijt? 

De universiteit maakt met jou een afspraak om bij jou thuis een interview af te nemen. Ze bekijken hoe je woont en leeft. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna houden ze contact en sturen ze je een vragenlijst per e-mail. Na ongeveer een jaar nemen ze weer contact met je op om nogmaals een interview te doen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Die worden alleen gebruikt voor dit onderzoek en worden niet doorgespeeld aan andere partijen en de resultaten worden anoniem verwerkt. Alles is volgens de AVG-richtlijnen.

Van wanneer tot wanneer loopt dit onderzoek?

Er is geen harde einddatum voor inschrijving. De eerste ronde van het onderzoek vindt tussen januari en juni 2022 plaats.

Hoe doe ik mee?

Stuur een e-mail naar christiaanse@essb.eur.nl. 

Vermeld in je mail jouw naam, woonplaats, mailadres en telefoonnummer. 

Terug naar het nieuwsoverzicht