Lees hier wat een Energiecoach is, doet en hoe jij zijn/haar hulp kunt inschakelen.

“Dachten we dat wel iets over energiebesparing wisten! Maar zelfs wij kregen nog nieuwe inzichten. Soms zelfs eigenlijk zeer voor de hand liggende.”

Bovenstaande uitlating hoort Energiecoach Paul Stakenburg wel vaker. Hij adviseert al een jaar over kleine energiebesparende maatregelen in en aan huis. Bij de mensen thuis of via videobellen. Het is altijd een advies op maat. En het is altijd gratis. Ook jij kunt er jouw voordeel mee doen. Dus, laat deze kans niet liggen zeker niet nu de energieprijzen flink hoog zijn. Vraag vandaag nog een Energiecoach aan.  

Menno Bronwasser van de stichting Energiecoach: "De gemeente wil dat je jouw energieverbruik verlaagt. Met kleine tips hopen wij jou op weg te helpen én enthousiast te maken. De tips zijn misschien klein, maar het resultaat is groot. Je gaat dit echt merken in uw portemonnee. Op een positieve manier. We hebben in Barendrecht inmiddels vele adviesgesprekken gehad. Het gemiddelde waarderingscijfer is een 8,4“.
 

Wat is een Energiecoach?

Een Energiecoach is een vrijwilliger met kennis van duurzaam wonen die je graag helpt met het besparen van geld en energie. De gemeente en stichting Energiebox bieden de coaches hiervoor een interne opleiding aan. De coaches helpen jou met plezier de weg te vinden in de - soms - complexe wereld van het energiezuinig wonen. De coach geeft daarnaast tips om snel en goedkoop energie te besparen.

Waar helpt een Energiecoach wel/niet mee?

Het is voor jou als woningeigenaar goed om te weten wat je kunt verwachten van een Energiecoach. De Energiecoach zal je informatie geven over energiebesparende maatregelen, subsiedies en leningen. Hij/ zij schetst wat er allemaal mogelijk is en zal je wijzen op aandachtpunten specifiek voor jouw woning. De coach besteedt extra aandacht aan kleine, snelle en goedkope maatregelen en zal je naar de juiste persoon doorverwijzen bij complexere vraagstukken. Bijvoorbeeld naar de adviseurs van het energieloket, de WoonWijzerWinkel. Een week na het adviesgesprek ontvang je de tips op papier met daarbij een overzichtelijke berekening van jouw besparing in kilowatt uur en in euro’s. Je bent na afloop van het gesprek vrij om te doen wat je wilt met die tips. Wij verplichten jou tot niets en het is ook geen commerciële verkoop.

Energiebox

De Energiecoach komt niet met lege handen. Hij of zij heeft ook een Energiebox bij zich met energiebesparende producten. Ook al gratis. In de box vindt je met energiebesparende producten, bijvoorbeeld LED-lampen.

Minder energieverbruik is niet alleen goed voor jouw portemonnee. Het beperkt ook de uitstoot van CO2. Want energie die je niet gebruikt, hoeft niet te worden opgewekt. Het opwekken van elektriciteit, dus stroom, gaat nu nog met fossiele brandstoffen. Je weet wel: olie en/ of gas. Bij de verbranding ervan, komt veel CO2 vrij. Die CO2 draagt aanzienlijk bij aan de klimaatverandering en daarmee de opwarming van de aarde.

Vraag een Energiecoach aan

Barendrecht(externe link)  

Bel je liever? Dat kan op werkdagen tussen 9:00 en 13:00 uur op nummer: 0180 - 23 97 75

Albrandswaard(externe link)     

Bel je liever? Dat kan op werkdagen tussen 9:00 en 13:00 uur op nummer: 010 - 31 69 861

Ridderkerk(externe link)

Bel je liever? Dat kan op werkdagen tussen 9:00 en 13:00 uur op nummer: 0180 - 23 97 71

Wat zeggen anderen over ons?

  • “Met die douchetimer douchen onze tieners ineens een stuk korter.”
  • “We hadden geen idee dat onze oude koelkast zoveel stroom verbruikt.”
  • “We hebben samen met de Energiecoach door ons huis geslopen op zoek naar kieren en naden. Bleken die tochtstrips uit de Energiebox toch erg handig. ” 
  • “Zo’n energiecoach is de oplossing."
  • “Het werkt echt heel aanstekelijk- energie besparen. We maken er met onze kinderen zowat een sport van.”

De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk ondersteunen de Energiecoach- een initiatief van de Stichting Energiebox. De producten in de Energiebox koop je ook bij de WoonWijzerWinkel.

Moeite met aanvragen?

Hulp nodig bij digitale aanvraag van energiebesparingsactie? Vraag het fysiek aan bij IDO!
Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) om de aanvraag samen met hen in te dienen. 
Zij helpen jou het digitale formulier in te vullen. 

Je kunt hier langskomen op de volgende dagen:

Barendrecht 

  • Bibliotheek Middeldijkerplein: elke dinsdag van 10.00 – 12.00
  • Bibliotheek Het Kruispunt: elke dinsdag  van 14.00 – 16.00

Albrandswaard

  • Bibliotheek Boekenstal Poortugaal: elke maandag van 10.00 – 12.00 

Ridderkerk

  • Bibliotheek Ridderkerk Centrum: elke dinsdag van 13.00 – 16.00
  • Bibliotheek Slikkerveer: elke donderdag van 10.00 – 12.00