Energie

verwarming

De komende jaren maken we een omslag van gebruik van fossiele energie naar duurzame energie, bijvoorbeeld opgewekt door zon en wind. Wat niet vergeten mag worden, is dat energiebesparing hierbij helpt. Hoe minder energie je gebruikt, hoe minder je hoeft op te wekken. Dat scheelt zonnepanelen op het dak of in de wei, of een windmolen.

Dit wil je weten!

 • Bespaar energie

  Samen worden we steeds duurzamer. Besparen doe je op jouw manier. Benieuwd wat jij kan doen voor het klimaat? Bekijk de maatregelen.
  Windmolen
 • Blijf ventileren

  In goed geïsoleerde huizen is vaak geen natuurlijke ventilatie meer. De naden en kieren zijn dichtgemaakt. Heb je je huis geïsoleerd? Blijf dan zelf actief ventileren.
 • Check je isolatie

  Om aardgasvrij ready te worden, begin je met je huis (beter) te isoleren. Hoe pak je dit aan? Het bouwjaar van je huis is bepalend. Bekijk het overzicht.
 • Hou het betaalbaar

  Energie en dus geld besparen kan op veel manieren. Er zijn leningen en subsidies voor de grotere maatregelen aan jouw huis. Kijk of je in aanmerking komt.
 • Ken de kortingacties

  Met hele simpele maatregelen kun je al flink besparen op je energierekening. Denk aan een waterbesparende douchekop, LED-lampen of radiatorfolie.
 • Plaats zonnepanelen

  Met zonne-energie wek je je eigen stroom op en hoef je geen gebruik te maken van fossiele energie zoals kolen en aardgas. Iets voor jou? Check je dak.

De WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWinkel is het onafhankelijke energieloket. Speciaal voor inwoners van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Energie experts geven persoonlijk en onafhankelijk advies. Hebben de beste oplossingen voor jouw woonsituatie. En helpen jou met het aanvragen van vrijblijvende offertes.

Wil je de duurzame oplossingen eens in het echt zien en ervaren? Kom langs in de 2.400 m² grote winkel. Deze is gevestigd op de Heijplaat in Rotterdam. De Waterbus heeft een halte op loopafstand. Bekijk hier een filmpje over de WoonWijzerWinkel.

Nieuws

 • Cursus voor VvE's over aardgasvrij

  VvE's moeten een plan maken voor de overstap naar aardgasvrij. Op de dinsdagen 9,16 en 23 februari 2021 van 19.30 tot 21.00 uur is de gratis driedaagse cursus.
 • Barendrecht scant warmteverlies

  Waar lekt je woning warmte? De gemeente Barendrecht houdt deze winter voor een beperkt aantal adressen een speciale warmte scan–actie. En geeft tips.
 • Handige tips voor besparen

  Duurzaam leven begint bij je eigen gedrag. Als we allemaal iets doen, kunnen we samen veel bereiken. Lees meer over eenvoudige huis- tuin en keukentips.