Het verkeer is een grote veroorzaker van ongezonde lucht in de stad. Om de luchtkwaliteit te verbeteren, stimuleren de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk het gebruik van elektrisch vervoer. Want elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Hierdoor dragen elektrische auto's bij aan een gezondere en aantrekkelijke leefomgeving. Om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen, zijn inmiddels vele openbare laadpunten geplaatst. Door de groei van het aantal elektrische auto’s stijgt ook de behoefte aan laadpunten.

100% groene energie

In samenwerking met diverse Zuid-Hollandse en Zeeuwse gemeenten is ENGIE per 1 juli 2021 aangewezen als nieuwe contracthouder voor het plaatsen van openbare laadpalen. Afhankelijk van de aanvragen in een buurt moet het op termijn mogelijk zijn om binnen een loopafstand van 200 meter een laadpaal, of binnen 250 meter een laadplein (verzameling laadpunten) aan te bieden. Hierdoor is er altijd een laadpaal in de buurt en wordt (semi-) elektrisch rijden nog aantrekkelijker. In het contract is afgesproken dat de door ENGIE geleverde energie 100% groen is. Ook voor het milieu dus een mooie stap!

Aanvraag nieuwe laadpaal

Vraag jouw openbare laadpaal aan via ENGIE(externe link).

Overzicht oplaadpunten

Wil je weten waar de oplaadpunten nu zijn? Kijk dan op de kaart(externe link).

Thuislaadvergelijker

Je elektrische auto thuis opladen is gunstig: het is goedkoper dan publiek laden en er is altijd plek. Maar welk laadpunt is handig voor jou? Vul de korte vragenlijst(externe link) in van MilieuCentraal.