De feestdagen staan voor de deur. Mogelijk ben je al bezig met het bedenken van een cadeau voor iemand. Maar voordat je naar de winkel rent… Wist je dat voor de gemiddelde Nederlander spullen de hoogste milieu-impact hebben? Dit komt vooral door de uitstoot van vervuilende broeikasgassen die vrijkomen bij het maken van spullen. En bij het vervoer ervan. Verras daarom dit jaar een dierbare met een duurzaam cadeau.

We hebben wat tips voor je verzameld:

  • Neem eens een kijkje bij de kringloop, bijvoorbeeld bij Opnieuw & Co. Hier vind je unieke items die helemaal klaar zijn voor een tweede leven. Denk aan bijvoorbeeld sieraden, servies en schilderijen.
  • Een ervaring. Door iemand een activiteit cadeau te doen geef je een ervaring weg zonder dat er nieuwe spullen aan te pas komen. Een dagje met de trein naar de sauna of het strand. Samen naar een leuke workshop of koken voor elkaar. Opties genoeg!
  • Een WoonWijzerbox. Voor inwoners van de BAR-gemeenten is er een box met duurzame producten voor in huis beschikbaar. Denk aan tochtstrips, LED-lampen, radiatorfolie. Want met behulp van een aantal kleine maatregelen kun je vaak al snel energie, warmte en geld besparen! 

Terug naar het nieuwsoverzicht