Bekijk hier wat er al in 2021 gebeurt op het gebied van duurzaamheid in jouw buurt of gemeente. Of bedenk jouw eigen actie!

(klik op de activiteit voor meer informatie)

Wanneer Tijd Wat Toelichting
8 - 16 mei   Fairtrade week In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en producenten.
28 - 29 mei    NL Doet  Geef jouw actie of activiteit op!
8 juni   World Ocean Day  
9 juni   Buiten Speeldag Geef jouw activiteit op! 
20 t/m 23 juli   Nijmeegse Vierdaagse

Dit evenement gaat in 2021 niet door vanwege de RIVM-richtlijnen.

18 september   World Cleanup Day Nederland - Plastic Soup Foundation Organisatie in handen van Plastic Soup Foundation organiseert de World Cleanup Day. Onze gemeenten doen mee! Meer informatie melden wij op deze website zodra het programma bekend is.
25 september    Burendag Vier jouw Burendag voor de deur.
Meld je aan via de website. 
1 oktober   Wereld Vegetarisme Dag  
4 oktober   Dierendag - Eet Geen Dierendag  

25 t/m 30 oktober 

  Duurzaamheidsweek 

In Barendrecht en Ridderkerk.

Voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Organisatoren: de gemeenten,  Repair Cafe's, Enerless, lokale Rabobank, Open Limonade , Kijk op Welzijn, Woningbouwcorporatie Patrimonium 

Het programma volgt. 

30 oktober en 6 november   Nationale Duurzame Huizen Route

Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Huiseigenaren in heel Nederland delen hun ervaring en stellen hun woning open voor bezoekers.

30 oktober   Nacht van de nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.