Hier vind je een overzicht van alle evenementen in 2022. Je kunt per event meer informatie vinden. Onderaan de pagina heb je een tabel met alle evenementen. 

Bekijk hieronder wat er in 2022 gebeurt op het gebied van duurzaamheid bij jou in de buurt. Of bedenk jouw eigen actie! (klik op de activiteit voor meer informatie).

Wanneer:Wat:Toelichting:
7 februariWeek van de circulaire economie(externe link)Professionals organiseren van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 een eigen evenement over de circulaire economie. Met als doel laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.
7 februariNationale Conferentie Circulaire Economie 2022(externe link)Het thema van deze editie is ‘systeemverandering van een lineaire naar een circulaire economie’. Om tot een volledig circulaire economie te komen is systeemverandering nodig zijn er nog veel aanpassingen nodig in het denken en doen om écht over te stappen naar een circulair systeem.
8 februariWebinar aardgasvrij wonen WoonWijzerWinkel(externe link)Wil je meer weten over hoe je jouw woning kunt isoleren en ventileren? Doe dan mee met de webinar van de WoonWijzerWinkel.
11 februariWarmetruiendag(externe link)Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2. Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!
7 maartWeek van de afvalHelden(externe link)De Week van de AfvalHelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. 
7 maartNationale Week zonder Vlees(externe link)Eén dagje zonder vlees en zuivel wordt de nieuwe standaard. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Jij ook?
11 maartNLdoet(externe link)NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Zoek naar activiteiten in jouw regio.
16 maartNationale Boomfeestdag(externe link)Het doel van dit event is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen.
19 maartLandelijke opschoondag(externe link)De gezamenlijke voorjaarsschoonmaak; een dag waarop Nederlanders met hun buren, vereniging, de sportclub, school of hun collega's samen hun buurt schoonmaken. 
21 maartNK Tegelwippen(externe link)We gaan weer wippen: van 21 maart t/m 31 oktober barst de strijd los. Het NK Tegelwippen zal tegelijk met de start van de lente losbarsten en loopt t/m het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’, zodat oktober nog optimaal benut wordt voor het vullen van die tuinen.
26 maartEarth Hour Day(externe link)Bekend van het uitdoen van de lichten van bekende en minder bekende gebouwen in steden wereldwijd. Dit is het anders dan anders. Om 20.30 uur vindt er wereldwijd een meditatiemoment plaats. De organisator is het Wereld Natuur Fonds (World Wildlife Fund).
30 maartHIER opgewekt(externe link)Op vrijdag 18 maart 2022 vindt de 10e editie van het Evenement HIER opgewekt plaats: het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland. 
22 aprilWorld Earth Day(externe link) 
23 - 24 aprilNationale Bijentelling(externe link)Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn. Tel daarom dit weekend mee!
14 meiWorld Fair Trade DayDeze dag valt ieder jaar op de tweede zaterdag in mei en wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO)(externe link).
5 juniWereld MilieudagOver de hele wereld zijn er die dag activiteiten rond het thema milieu. Het doel is om mensen bewust maken van het belang van het milieu voor onze wereld. En te informeren over wat we kunnen doen om het milieu te beschermen.
6 septemberDuurzame DinsdagEen dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de 'Duurzame Dinsdag-koffer' in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving.
12 septemberVerspillingsvrije week(externe link)Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee.
17 september World Clean-up Day(externe link)De Plastic Soup Foundation organiseert de World Cleanup Day. Onze gemeenten doen ook mee! Meer informatie melden wij op deze website zodra het programma bekend is.
8 oktoberDutch Food Week(externe link)Van 8 tot en met 15 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en vertellen we het verhaal van grond tot mond.
10 oktoberDag van de DuurzaamheidOm aandacht te vragen voor duurzaamheid, door te laten zien hoeveel mensen er al mee bezig zijn en door meer mensen bij duurzaamheid te betrekken.
29 oktoberNacht van de Nacht(externe link)Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker.
1 novemberWorld Vegan DayWorld Vegan Day is een jaarlijks evenement dat elke 1 november door veganisten over de hele wereld wordt gevierd.
26 novemberNiet-winkeldag(externe link)Het uitgelezen moment om niets aan te schaffen is op de laatste zaterdag van november.