Een huis verduurzamen betekent investeren. Dit kost veel geld - denk aan de aanschaf en installatie van warmtepompen, zonnepanelen en/of het isoleren van dak, glas, vloer en gevel. Om deze toch grote stap haalbaar en betaalbaar te laten zijn zoeken overheden naar gunstige regelingen voor huiseigenaren.

De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk onderzoeken de komende maanden de haalbaarheid van een financiële regeling- de Gemeentelijke Verduurzamingsregeling- de GVR -die ontwikkeld is door De Woonpas.

De GVR maakt mogelijk dat je deze investering in maandelijkse termijnen betaalt. Met een termijnbedrag  die gelijk is aan de besparing die je op je energierekening terugziet, vanwege de beduidend lagere stookkosten.Daarnaast gaat de regeling bij verkoop van je huis door op de nieuwe koper. Dat is met andere subsidies en leningen niet mogelijk: die zijn van jou en die moet je in geval van een lening zelf blijven afbetalen.Verder zorgt de Woonpas (initiator van de GVR) ervoor dat inspecties en ander uitzoekwerk voor jou als huiseigenaar worden gedaan, tot en met het controleren of het goed is geïnstalleerd of verbouwd. Al met al een zeer gunstige regeling, omdat deze het verduurzamen van woningen eindelijk haalbaar en betaalbaar maakt.   

Nieuwsoverzicht

Ondertekening op 10-02-2021Onderzoek naar financiële regeling voor verduurzaming woningen

Door de wethouders Duurzaamheid:

Tanja de Jonge (Barendrecht)

Marco Goedknegt (Albrandswaard)

Marten Japenga (Ridderkerk)

Onder toeziend oog van:

Dick Dekker, mede oprichter De Woonpas en

 Edo van Baars, beleidsmedewerker BAR-organisatie