Hier vind je alle informatie over de beurs van 29 oktober.

Kom alles te weten over hoe je je woning kunt verduurzamen op de Duurzaam Wonen Beurs! Op de beurs zijn ondernemers uit de regio aanwezig die je alles kunnen vertellen over zonnepanelen, duurzame verwarming, woningisolatie en groene- en onderhoudsvriendelijke tuinen. Maar ook over duurzaam verbouwen en het renoveren van je woning. Ontdek wat de gemeente te bieden heeft. Er zijn presentaties van de WoonWijzerwinkel, Zet Duurzaam Stappen en de Gemeente Ridderkerk. 

Plug & play zonnepaneel

Je maakt als bezoeker ook nog eens kans op een plug & play zonnepaneel ter waarde van 475 euro. Dit is een zonnepaneel die direct de energie terug kan leveren aan het elektriciteitsnet, zonder dat daar een aparte omvormer voor nodig is. Hierdoor kun je het panelen direct aansluiten aan het stopcontact en hoeft er niks gekoppeld te worden aan je meterkast.

Bij een goede ligging kan dit paneel ruim 300 kWh per jaar opwekken. De ideale ligging is gericht op het zuiden met een hellingshoek van 35 graden. 

Presentaties

Je kunt er ook presentaties volgen. 1 presentatie gaat over hoe je jouw woning aardgasvrij ready maakt. Deze wordt door de WoonWijzerWinkel gegeven. Maar ook kun je een presentatie volgen over de plannen van de gemeente Ridderkerk met betrekking tot aardgasvrij wonen. Hieronder vind je een totaaloverzicht van de presentaties.

Presentaties tijdens Duurzaam Wonen Beurs
TijdstipOnderwerpPresentator
11:00 - 12:00 Isolatie en aardgasvrij readyWoonWijzerWinkel
12:00 - 13:00Presentatie plannen aardgasvrij wonen en energiebesparingsacties gemeente RidderkerkGemeente Ridderkerk
13:00 - 14:00Isolatie en aardgasvrij readyWoonWijzerWinkel
14:00 - 14:30Zet Duurzaam StappenMarcel Eichorn

Wat is er nog meer te doen?

Je kunt bijvoorbeeld ook de pop-uptuin bezoeken. Je kunt in gesprek gaan met de standhouder over groene tuinen en wat ze zo belangrijk maakt.

Details van de beurs

De toegang is gratis. Je hoeft je ook niet aan te melden. De beurs is zaterdag 29 oktober vanaf 10:30 uur tot 15:30 uur. De locatie is Van der Valk Hotel, Krommeweg 1 in Ridderkerk.

Zien we je daar?