Op deze pagina lees je meer over de actie, hoe je jezelf of iemand anders kunt aanmelden, wie de vorige winnaar was en wat de actievoorwaarden zijn.

Duurzaam initiatief

Met de Duurzaamheidsprijs wordt bekendheid gegeven aan lokale initiatieven van inwoners en organisaties die een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Alle deelnemende initiatieven zullen na de uitreiking een vermelding krijgen op de gemeentewebsite en op Onze Toekomst Is Duurzaam. Het winnende initiatief ontvangt een cheque ter waarde van € 2.500,-. Voorwaarde is, dat dit bedrag moet worden besteed aan het opzetten of doorontwikkelen van het duurzame initiatief. 

De inwoners van Ridderkerk kunnen online of tijdens de Duurzaam Wonen Beurs stemmen op het meest duurzame initiatief. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens de Duurzaam Wonen Beurs in hotel van der Valk in Ridderkerk op zaterdag 29 oktober 2022. De entree voor deze beurs is gratis

Aanmelden

Wil jezelf (of iemand anders) aanmelden? Stuur een mail naar duurzaam@ridderkerk.nl
Aanmelden kan tot en met 15 oktober 2022.

Vorige winnaar

De winnaar van 2021 was Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk. 

Hoe vergroen je zonder veel onderhoud? Wat is de juiste boom om te planten? Welke struiken trekken bijen en vlinders aan? Een gratis tuincoach moet hierin uitkomst bieden. Met het gewonnen geld kon Aardoom hoveniers alvast de eerste 40 gratis adviezen gaan geven. 

Inmiddels heeft Aardoom meer dan 40 aanmeldingen gekregen. Mooi nieuws! We zijn benieuwd naar de resultaten.

De heer Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers samen met voormalig wethouder duurzaamheid Marten Japenga
De heer Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers samen met voormalig wethouder duurzaamheid Marten Japenga

Actievoorwaarden

Lees goed de actievoorwaarden, voordat je aan de actie mee gaat doen. 

  1. Je woont en/of werkt in de gemeente Ridderkerk.
  2. Het project, idee of activiteit is openbaar. Dit betekent dat je inzending online staat of dat er vrije toegang is voor een bezoek aan je inzending.
  3. Het project levert een maatschappelijke bijdrage in de gemeente Ridderkerk.
  4. Het project draagt bij aan een duurzame leefstijl of duurzamere samenleving in Ridderkerk.
  5. De BAR-organisatie mag jou en je project inzetten voor publicitaire doeleinden.
  6. De winnaar dient binnen 2 maanden, na uitreiking van de Duurzaamheidsprijs, een plan in over het besteden van het gewonnen geldbedrag bij de gemeente.
  7. Het te winnen bedrag wordt binnen 1 jaar besteed.
  8. Het gewonnen geldbedrag is in verhouding met de totale investering. Dit om aan te tonen dat met het gewonnen bedrag, doeltreffende maatregelen genomen kunnen worden of duurzame activiteiten opgezet kunnen worden.
  9. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.