Als laatste event van de Duurzaamheidsweek stond de Duurzaam Wonen Beurs in het Van Der Valk-hotel in Ridderkerk gepland. Ruim 200 bezoekers kwamen op zaterdag 30 oktober langs om informatie in te winnen over duurzaamheid, isolatie en aardgasvrij wonen.

Opening


De koffie en thee stonden klaar, het personeel had een glimlach op hun gezicht en de kaarten, folders, flyers en banners stonden op hun plek: de beurs kon beginnen. Wethouder duurzaamheid Tanja de Jonge trapte af. Ze gaf in haar openingswoord onder meer het belang van duurzaam wonen aan. Ook dat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst en dat we voor onze kinderen en kleinkinderen een gezonde planeet achter willen laten. 


Presentaties


Verder konden de bezoekers diverse presentaties bijwonen. Iemand van de WoonWijzerWinkel gaf een presentatie over hoe welke stappen je kunt ondernemen om aardgasvrij te wonen. De Rabobank was ook aanwezig en gaf een presentatie over de financiële mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning.  


Stands bezoeken


Uiteraard was het voor de bezoekers ook mogelijk om de aanwezige stands te bezoeken en een praatje te maken met de standhouder. Onder meer de WoonWijzerWinkel, Homebox en De Groene Stroom uit de regio waren aanwezig. 


Zo konden bezoekers bij de Homebox-stand meer informatie krijgen over tochtvrije brievenbussen. De brievenbus is voorzien van 2 kleppen met kierdichtingen. Dit principe zorgt ervoor dat er een stilstaande luchtkamer ontstaat, en dat heeft weer een isolerende werking. Daarnaast is de buitenste klep geïsoleerd door middel van hoogwaardig isolatiemateriaal. 

Ook was het mogelijk om allerlei folders en flyers mee te nemen. Denk hierbij maar aan een stappenplan voor een A- of B-woning en manieren om tegels in jouw tuin te wippen en te vervangen met planten.

Al bij al vonden wij het een zeer geslaagde einde van de Duurzaamheidsweek. Tot volgend jaar!

Terug naar het nieuwsoverzicht