Energiecoöperatie De Groene Stroom biedt ruim 500 panelen te koop aan waarmee kleine bedrijven en inwoners uit de omgeving kunnen profiteren van het jaarlijkse zonnerendement. 

Project Zonneveld de Punt


In het voorjaar van 2022 wordt in Barendrecht, op een terrein aan de 1e Barendrechtseweg, zonnepark Zonneveld de Punt gebouwd. Het terrein is eigendom van de gemeente Barendrecht en wordt de komende 25 jaar verhuurd aan Groendus voor gebruik van het zonnepark.


De zonnepark krijgt ruim 5500 zonnepanelen. Deze panelen wekken jaarlijks 2900 MWh groene stroom op. Dit staat gelijk aan stroom voor ongeveer 1000 huishoudens per jaar. Het leuke van dit project is dat omwonenden hieraan mee kunnen doen via burgerinitiatief De Groene Stroom. 

Aandacht voor biodiversiteit


Bij de bouw van dit park, wordt rekening gehouden met de biodiversiteit. Groendus zaait het terrein in met een mix van inheemse bloemen en kruiden die speciaal zijn afgestemd op de grond en hoeveelheid zon. Deze mix is een ideale leefomgeving voor bijen, vlinders en andere insecten. Verder worden er bijen-en insectenhotels geplaatst en blijven bepaalde bomen staan, zodat de buizerds zich hier kunnen blijven nestelen. 

Voordelen zonnepanelen


Zonnepanelen op het veld zijn een goed alternatief als je geen zonnepanelen op je eigen dak wilt of kunt plaatsen. Deze worden voordeliger geïnstalleerd, beter onderhouden en hebben een gunstige zonligging wat zorgt voor een optimaal rendement. Het is bovendien financieel extra aantrekkelijk door de verworven SCE-subsidie.

Inschrijven


Coöperatie de Groene Stroom is met Groendus in gesprek om 10% van het zonneveld over te nemen. Van de 5500 zonnepanelen die worden geplaatst, zijn er dus 500 beschikbaar voor de inwoners van Barendrecht die wonen in dezelfde postcode of in aanliggende postcodes.


Vanaf heden kunnen geïnteresseerden die vallen binnen de postcodes: 2991, 2992, 2993, 2994 en 3076 zich vrijblijvend inschrijven.

Schrijf je in


Meer weten

Meer weten over de SCE-subsidie, kijk op de website van HIER opgewekt.

Terug naar het nieuwsoverzicht