Heel Nederland is uitgenodigd voor de landelijke Warmetruiendag op 5 februari 2021. Het grootste en vrolijkste energiebesparingsfeest georganiseerd door Klimaatverbond Nederland.

Samen uit de Klimaatspagaat

Collega’s, leerlingen op scholen en gezinnen besparen op 5 februari niet alleen energie door extra warme truien aan te trekken, zij helpen elkaar op Warmetruiendag ook uit de ‘klimaatspagaat’. Dat is het gevoel dat klimaatverandering té groot is om zelf een verschil te kunnen maken. “Als mensen elkaars actiebereidheid niet kennen, lijkt elke individuele bijdrage klein. Door samen in actie te komen en alle slimme klimaatoplossingen te delen, wint elke individuele warme trui aan impact. Samen energie besparen, geeft energie.

Warmetruiendag in coronatijden

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zal komende winter veel energie verloren gaan. Kantoren van overheden, bedrijven en scholen worden verwarmd terwijl er maar een paar mensen mag werken. Daar waar wel volop wordt doorgewerkt of doorgeleerd, moeten de ramen ook op ijskoude dagen open, omdat gangbare ventilatiesystemen niet voldoen aan corona-eisen.

Doe mee met Warmetruiendag

Draag bij aan een duurzame wereld en doe thuis, op school of op je werk mee aan #Warmetruiendag 2021. Meld jouw besparing / actie aan. In 2019 deden er maar wel 291.000 mensen mee. Dit jaar gaan we met nog meer mensen nog meer energie besparen en CO2 uitstoot voorkomen!

Kalender

Nieuwsoverzicht