Met een elektrische deelscooter vanuit onze gemeenten rijden naar Rotterdam of weer terug. De elektrische deelscooter is een milieuvriendelijke manier van verplaatsen. De scooters rijden op groene stroom en dragen daarmee bij aan de vermindering van het vervuilende broeikasgas CO2.

Download de app

Door gebruik te maken van de app van de aanbieder van de deelscooters kan een huurder direct een scooter vinden in zijn omgeving. De huur van de scooter wordt per minuut betaald. De huurder kan zich vervolgens verplaatsen van A naar B, zonder last van vertragingen of andere vervoersproblemen. Eenmaal aangekomen kan de e-scooter volgens bestaande wet en regelgeving geparkeerd worden en op slot worden gezet door de rit in de app af te melden.

Samen met de aanbieders van de deelscooters is bepaald waar de scooters mogen staan en waar niet. Dit wordt regelmatig gemonitord en waar nodig bijgesteld. Wanneer een rit wordt beëindigd buiten het gebied waar dit is toegestaan blijft de huurder een parkeertarief betalen.

Meld overlast

Ervaart u overlast door verkeerd geparkeerde deelscooters? Geef uw melding online door aan de betreffende aanbieder Felyx of Go Sharing. Voor werkgevers zijn er aantrekkelijke voordeelpakketten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de elektrische deelscooters op de websites van de aanbieders Felyx en Go Sharing.