Op woensdag 5 februari bedankte wethouder Cees Schaap de Barendrechtse inwoners die de strijd aan zijn gegaan tegen zwerfafval.

Minder zwerfafval zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Daar is iedereen het eigenlijk wel over eens. Niemand vindt het fijn om allerlei troep in de openbare ruimte te zien liggen. Het begint natuurlijk met een verantwoordelijkheidsgevoel. Iedereen moet zijn eigen afval opruimen. Helaas gebeurt dat niet altijd. Extra fijn om te zien dat er steeds meer initiatieven ontstaan om iets te doen tegen zwerfafval. En nu kan dat met een speciaal pakket!

Inwoners en instellingen kunnen het pakket gratis aanvragen via onzetoekomstisduurzaam.nl. In het pakket zit een grijper, een ring, vuilniszakken, handschoenen en een veiligheidsvestje. Inmiddels hebben zo’n 50 inwoners al een zwerfafvalpakket opgevraagd.

Bedankmoment
De meeste mensen lopen met twee mensen of meer dus dat betekent dat er al circa 100 Barendrechters helpen aan een schone buurt. Iets waar wethouder Cees Schaap graag bij stil staat. Woensdag 5 februari heeft hij alle deelnemers uitgenodigd in het gemeentehuis en heeft hij ze een klein cadeautje overhandigd. Ervaringen en tips werden uitgewisseld en daar hebben wij als gemeente ook echt wat aan!

Aanvragen?
Lijkt het u leuk om met ons de strijd aan te gaan tegen zwerfafval? Vraag dan het pakket aan via onzetoekomstisduurzaam.nl. Er zijn ook grotere pakketten beschikbaar voor bijvoorbeeld verenigingen of schoolklassen. Er is zelfs een zwerfafvalaanhanger die gereserveerd kan worden. Handig voor sportverenigingen, kerken of hele scholen.