Hoe zorg ik ervoor dat vogels in mijn tuin komen? Hoe richt ik mijn balkon vogelvriendelijk in? Welke planten vinden vogels het prettigst? 

Zijn dit vragen die ook bij jou spelen? Meld je dan aan voor de gratis workshop, gegeven door Annemarie van den Hout, tuinvogelconsulent van de Vogelbescherming. De cursus wordt gegeven in het kader van de Nationale Tuinvogeltelling, die 27, 28 en 29 januari in heel Nederland plaatsvindt. Lees er meer over op de website van de Vogelbescherming(externe link).

Waarom een vogelvriendelijke tuin of balkon?

Een tuin vol groen is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nuttig. Vogels, egels en allerlei insecten helpen je tuin gezond en vrij van plagen te houden. Een groene vogelvriendelijke tuin of balkon heeft nog meer voordelen. Je hebt minder wateroverlast doordat regenwater wordt vastgehouden. Ook heeft groen een verkoelend effect op warme zomerdagen. Dit betekent dus extra genieten van jouw tuin. Wie weet richt je, na de cursus, jouw eigen vogelvriendelijke tuin of balkon in. Het wordt dan een plek waar vogels, egels en andere dieren verwelkomd worden met schutting en voedsel.

Vogels in Ridderkerk

Om vogels in Ridderkerk te helpen zet de gemeente bij openbaar groen onder andere in op inheemse plantensoorten, grote bomen en dichtbegroeide plekken. Dat is goed voor diverse vogels. De zanglijster nestelt bijvoorbeeld graag in dichtbegroeide plekken.

Over de workshop

Laat je door Annemarie van den Hout inspireren. De gratis workshop is op 17 januari, in het gemeentehuis van Ridderkerk. De cursus wordt in de bibliotheek gegeven. Om 19:00 is de inloop en van 19:30 – 21:00 is de workshop. Maak ook een foto van jouw tuin, zodat Annemarie daarmee met jou aan de slag kan. 

Als aanwezige maak je ook nog eens kans op een gratis tuinadvies van Annemarie ter waarde van €47,50. 

Meld je aan door een mail te sturen naar duurzaam@ridderkerk.nl. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Terug naar het nieuwsoverzicht