Woon je in Bolnes? En heb je als postcode 2987 en de lettercodes beginnend met een  A, B, R, V of X? Bingo! Je bent uitgenodigd om mee te spelen met het Hier bewonersspel!

Waarom zou je meedoen? We geven je 6 redenen.

Reden 1 Aardgasvrij ready?!

Misschien heb je het al gelezen of gezien: de laatste maanden communiceren we als gemeente inmiddels aardig wat over aardgasvrij wonen en aardgasvrij ready. Maar misschien vind je het abstracte begrippen. Of vind je het ‘een ver-van-je-bedshow’ . Of misschien duizelt het je gewoon en maak je je zorgen over hoe je dit moet aanpakken, en over de kosten. Doe mee met het spel en het onderwerp gaat veel meer voor je leven. Want je bent klaar voor de overstap als je nu energie bespaart door te isoleren.

Reden 2 Bolnes is de eerste

Niet veel mensen realiseren zich dat Bolnes de wijk is die als eerste in Ridderkerk ‘gasloos’ wordt. In de praktijk duurt dit nog wel een paar jaar, maar het gesprek hierover gaat binnenkort met gemeente en de buurtbewoners plaatsvinden. Het spel bereidt je voor op de gesprek met de gemeente. En dan kunt je goed geïnformeerd van je laten horen!.

Reden 3 Nieuwe ideeën

We weten dat sommige mensen er zelfs een echte sport van maken. Telkens meer doen om zo energiezuinig mogelijk te leven op weg naar een aardgasvrij ready huis. Het gaat met kleine stapjes- het spel kan die eerste stap voor jou zijn. En was je al geïnteresseerd in duurzaamheid? Het brengt je weer op nieuwe ideeën. Want, goed kan altijd beter.

Reden 4 Een kijkje in de toekomst

Doe mee alleen, met je partner of met je (klein)kinderen: het kost je niets en je steekt er nog eens wat van op. En, wellicht ontmoet je bekenden. Neem een kijkje in onze toekomst. Want die wordt echt veel duurzamer dan hoe we nu leven.

Reden 5 Twee cadeautjes

Vergeet ook niet dat je als speler een box ter waarde van 95 euro met energiezuinige spullen kunt ophalen bij de WoonWijzerWinkel, geheel gratis. En je krijgt ook een tegoed van 20 euro, te besteden bij bol.com.

Reden 6 Een energieke teamcaptain

Dirk Groeneveld is teamcaptain voor een bewonersspel dat in een paar straten van Bolnes wordt gespeeld. “Niet veel mensen realiseren zich dat Bolnes de wijk is die als eerste in Ridderkerk ‘gasloos’ wordt. In de praktijk duurt dit nog wel een paar jaar, maar het gesprek hierover gaat binnenkort met gemeente en de buurtbewoners plaatsvinden. Een unieke kans om van je te laten horen. Maar ja, niet iedereen is met dit onderwerp de hele dag bezig.

En ook niet met de voorbereiding hierop: namelijk het energie besparen en isoleren. Ik snap het wel, het kost geld en het is best een uitzoekwerk. Het bewonersspel dat we nu met twintig mensen spelen, kan je wel op weg helpen. Trouwens, nieuwe deelnemers kunnen nog altijd instappen. En doe het ook, want het geeft inzicht in de materie en je haalt informatie op. Onder andere word je je meer bewust van het feit dat dit ook jou aangaat”, aldus Dirk. 

Appgroepje

Inmiddels zijn de meeste spelers beland bij de vierde stap van het spel. Dirk: “Op dat moment word je gevraagd om deel te nemen aan een whats app-groep om van elkaar te kunnen leren. Je zult denken, weer een appgroepje, maar hoe je isoleren aanpakt kun je vooral heel goed van elkaar leren. Dat zijn toch de betrouwbaarste tips nietwaar? Dus speel je het spel, meld je dan ook aan voor de appgroep!”. 

Dirk woont aan het water, met uitzicht op onze energierijke rivier die langs Bolnes stroomt: de Nieuwe Maas. Hij is opgeleid in Delft als ingenieur werktuigbouw en was in zijn werkzame leven toeleverancier voor oliemaatschappijen en windenergiebedrijven en nog veel vroeger voor scheepswerven. “De passie voor energie komt daar wel vandaan. Maar goed, je hoeft geen techneut te zijn als ik, ook geen voorstander van aardgasvrij wonen, om toch mee te spelen. Iedereen is welkom!", aldus de teamcaptain.  
 

Nieuwsoverzicht