In Nederland worden jaarlijks zo’n 2.5 miljoen kerstbomen op straat gezet. Dat is zonde. Wist je dat je ook duurzame kerstbomen kunt kopen? De boom die je koopt, wordt na de feestdagen in de grond terug geplant.

Er zijn tegenwoordig manieren om op een milieuvriendelijke manier kerst te vieren. Dat kan bijvoorbeeld door vegan te eten tijdens het kerstdiner. Of bijvoorbeeld door een ervaring of activiteit cadeau te doen in plaats van een product. Maar je kunt ook voor een duurzame kerstboom gaan.

Duurzame kerstboom kopen

BeterBoompje is een organisatie die milieuvriendelijke kerstbomen verkoopt. Op diverse plekken in Nederland hebben ze pick-uplocaties. Zo hebben ze er ook één in Barendrecht, bij Café Clementine.

Je kunt uit 2 soorten kerstbomen kiezen, de Nordmann (zonder kluit) en de Picea Omorika (met kluit). Je betaalt voor de boom en voor de borg die je na het inleveren van de boom teruggestort krijgt. Kies jouw ophaaldag en tijdslot en krijg een e-mail met jouw ticket. Je kunt overigens er ook voor kiezen jouw boom thuis te laten bezorgen.

De ophaaldagen zijn 3 en 10 december.

Draag bij aan een groener Nederland

Wanneer je bij BeterBoompje een boom haalt, draag je bij aan de groei van het bos. Zij planten namelijk de kerstbomen met kluit terug in de natuur, nadat ze de Kerstmis bij jou hebben doorgebracht. 

Voor ieder boompje zonder kluit, planten zij 2 biologische adoptieboomstekjes terug in het kerstbomenbos in Leusden. Deze bomen worden de komende jaren duurzaam onderhouden. Er wordt bijvoorbeeld gelet of de bodem gezond is. De stekjes worden zo klaargestoomd tot volwaardige herbruikbare bio-adoptiebomen die jaarlijks worden teruggeplaatst.

Namens de gemeente Barendrecht wensen wij jou een hele fijne en duurzame kerst.

Ik wil een duurzame kerstboom

Wil jij een duurzame kerstboom? Ga dan naar de website van BeterBoompje(externe link).

Terug naar het nieuwsoverzicht