Diverse websites met aantrekkelijke bespaarmaatregelen voor jouw woning:  

 

De informatie over energiebesparing komt van Milieu Centraal. De genoemde besparingen gelden voor een hoekwoning van gemiddelde grootte met drie bewoners.

Hieronder zijn zes maatregelen opgenomen, waarmee je de energierekening van jouw woning (sterk) verlaagt en jouw wooncomfort verhoogt. Het onderstaande overzicht is op maat voor jouw woning gemaakt en gebaseerd op onder andere. het bouwjaar van jouw woning. Mogelijk heb je één of meerdere maatregelen al laten uitvoeren. Bij elke maatregel is weergegeven wat het effect is op jouw energierekening en wat de investeringskosten en terugverdientijd zijn. Alle onderstaande maatregelen kun je vrijblijvend aanvragen op www.winstuitjewoning.nl

1.Spouwmuurisolatie: lage investering en snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie levert je veel op. De besparing is groot, de kosten zijn in verhouding laag en uw wooncomfort stijgt. De terugverdientijd is gemiddeld vier jaar. De kosten hangen af van de grootte van jouw huis en het isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie voor een hoekwoning kost gemiddeld € 1.500,-.  Je bespaart gemiddeld € 400,- per jaar. Check de isolatiebehoefte op bouwjaar.

2.Lagere elektriciteitsrekening met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn zeer rendabel en maken het mogelijk om grotendeels jouw eigen energie op te wekken. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met tien zonnepanelen heb je al vanaf € 3.400,- exclusief btw. De btw krijg je terug; de installateur regelt dit voor jou. De terugverdientijd ligt rond de zes jaar. Aangezien panelen zeker 30 jaar mee gaan, kun je na deze zes jaar nog lang genieten van jouw gratis zelf opgewekte en duurzame energie. Meer informatie over zonnepanelen.

3.Vloerisolatie: meer wooncomfort op de begane grond

Met vloerisolatie bespaar je energie en wordt jouw huis een stuk comfortabeler. Vloerisolatie kost gemiddeld tussen de € 1.800,- en € 2.200,-. Je bespaart gemiddeld tussen de € 100,- en € 180,- per jaar. De vloer zal warmer aanvoelen. Hierdoor heb je minder last van koude voeten. Bovendien vermindert vloerisolatie eventuele vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Vloerisolatie wordt aangebracht voor de rest van de levensduur van jouw woning. De terugverdientijd is ongeveer 10 jaar. Check de isolatiebehoefte op bouwjaar.

4.Isolatieglas: minder tocht en lagere energielasten

Het vervangen van enkel glas door HR++-glas in een hoekwoning kost gemiddeld tussen de € 3.000,- en € 4.000,-. Je bespaart gemiddeld € 300,- per jaar. De exacte prijs is afhankelijk van de hoeveelheid ruiten die je wilt vervangen, de noodzaak voor een steiger of hoogwerker en jouw persoonlijke voorkeuren. De terugverdientijd is ongeveer tien jaar, terwijl het nieuwe HR++-glas gemiddeld 25 jaar zijn kwaliteit behoudt. Vervanging van kozijnen is ook mogelijk via de inkoopactie. Check de isolatiebehoefte op bouwjaar.

5.Hybride warmtepomp: tot 20% besparen op uw energierekening

Een hybride warmtepomp werkt samen met jouw cv-ketel en zorgt voor een sterke daling van jouw energierekening. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht naar binnen en gebruikt dit om jouw huis te verwarmen. Alleen voor de verwarming van het water en als het heel koud is, springt de cv-ketel bij. De installateur plaatst de warmtepomp in één dag en kan dit al doen vanaf een bedrag van € 3.000,- na aftrek van de subsidie. Bij een gemiddeld gasverbruik kan de besparing op jouw energierekening oplopen tot € 400,- per jaar. Bekijk onze energiebesparingtips

6. Goedkoper verwarmen

Een cv-ketel gaat tussen de 15 en 20 jaar mee. Als jouw ketel aan vervanging toe is, is het raadzaam om een hoogrendementsketel (hr-ketel) aan te schaffen. Een hr-ketel kost ca. € 2100,-. Een hr-ketel, bespaar je tot € 400,- per jaar aan stookkosten ten opzichte van een oude ketel met laag rendement. Bekijk onze energiebesparingtips