Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met hevige regenbuien, langere periodes van droogte en hitte. Regelmatig blijkt dat bij piekbuien het water niet meer snel wegzakt, zodat er wateroverlast ontstaat. Dit wordt mede veroorzaakt doordat in veel tuinen de grasveldjes en/of borders vervangen zijn door tegels. Bovendien kan tijdens fikse regenbuien een teveel aan water zorgen voor overbelasting van de riolering.

Besparen voor het milieu

Door het gebruik van een regenton kun je regenwater opvangen en bijvoorbeeld gebruiken voor de tuinplanten. Zo verbruik je minder leidingwater en hoeft er minder grondwater opgepompt te worden. Je bespaart dus drinkwater. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu én voor de tuin.

Actie: een regenton voor 10 euro

De gemeente Barendrecht geeft jou als inwoner van Barendrecht subsidie voor de aanschaf van een regenton. Voor een bijbetaling van slechts 10 euro kun je een regenton afhalen bij 4suze aan de 2e Barendrechtseweg. Je kunt kiezen uit een formaat van 100 liter of 168 liter. De grijze ton is voorzien van een aftapkraan en vulautomaat. Wees er snel bij, want deze actie geldt voor maximaal 1000 huishoudens.

Met deze actie wil het gemeentebestuur jou als inwoner stimuleren om je steentje bij te dragen aan duurzamere wereld.

Aanmelden

Heb je interesse een regenton? Meld je dan aan door te mailen naar info@4suze.nl of te bellen naar 0180 – 444 352. Let op: deze actie geldt alleen voor particulieren die in Barendrecht wonen.

Terug naar het nieuwsoverzicht