Jouw tuin verduurzamen? Makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is jouw groene tuin dichterbij dan je denkt. Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk heeft voor maar liefst 40 tuinen een gratis tuinadvies in petto.  

Jouw groene tuin begint bij een advies op maat 

Hoe voorkom ik wateroverlast in mijn tuin? Heb ik veel onderhoud aan een groene tuin? Welke planten zet ik in mijn tuin? De tuincoach van Aardoom Hoveniers beantwoordt jouw tuinvragen en geeft een advies op maat. Met het idee voor dit gratis tuinadvies won Aardoom Hoveniers in 2021 de Duurzaamheidsprijs in de gemeente Ridderkerk. Eigenaar Dionysios Sofronas: “Bij het vergroenen van de tuin komt meer kijken dan alleen de tegels vervangen door planten. We hebben deze actie opgezet, omdat we bewoners graag willen informeren over duurzame mogelijkheden in de tuin. En met de gewonnen Duurzaamheidsprijs kunnen we maar liefst 40 tuinadviezen geven in Ridderkerk.” 

Jungletuin
Hier een voorbeeld van een 'jungletuin'.

Waarom een groene tuin belangrijk is 

Het klimaat verandert. Ook in Ridderkerk zien we daar de negatieve gevolgen van. Of het nu gaat om de enorme hoosbuien, aanhoudende droogte of hoge temperaturen, samen bereiden we ons voor op de klimaatveranderingen. En met het vergroenen van jouw tuin, zet je zelf ook weer een stap. Zo zorg je met een groene tuin voor minder wateroverlast en meer verkoeling. En wist je dat jouw groene tuin ook een betere leefomgeving is voor bijvoorbeeld vlinders, bijen en egels?  

Vraag nu jouw gratis tuinadvies aan

Woon je in Ridderkerk en heb je een tuin? Meld je dan nu aan voor het gratis tuinadvies via www.aardoomhoveniers.nl/duurzame-tuincoach/(externe link)

Voor de eerste 40 is het advies geheel gratis, dus wees er snel bij.